potraviny

štítky

111 knih


Chemie potravin I. 0% Chemie potravin I. 2009, Jan Velíšek

Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářs... více


Mikrobiologie potravin 0% Mikrobiologie potravin 1997, Růžena Cempírková

Potravinářská mikrobiologie vychází z poznatků obecné mikrobiologie, která se zabývá morfologií, citologií, taxonomií, biochemií, fyziologií a genetikou mikroorganismů. Těchto poznatků využívá potravinářská mikrobiologie... více


Co máme vědět o přípravě pokrmů 0% Co máme vědět o přípravě pokrmů 1956, Maryna Klimentová

Kniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou ... více




Chemie potravin II. 0% Chemie potravin II. 2009, Jan Velíšek

Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářs... více


Kakao, čokoláda, cukrovinky, trvanlivé pečivo 0% Kakao, čokoláda, cukrovinky, trvanlivé pečivo 1967, Jindřich Rež

Pomůcka,která seznamuje s charakteristikou cukrovinářských výrobků a trvanlivého pečiva.V příručce se rovněž hovoří o záručních lhůtách a vadách v jakosti. více


Moje první slůvka - Vše o mně 0% Moje první slůvka - Vše o mně 2017, Caroline Young

Tato jednoduchá, roztomilá knížka pokrývá základní slovní zásobu, kterou by předškolní dítě již mělo znát. Funguje jako obrázkový slovník a je rozdělena do témat: tělo, dovednosti, oblečení, dům, předměty, průběh dne, mě... více


Funkční potraviny 0% Funkční potraviny 2003, Pavel Kalač

Autor seznamuje s významen správné výživy v prevenci některých civilizačních chorob. Uvádí funkční potraviny jako zdroj nezbytných živin se složkami s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný i duševní stav.... více


Fešák nie som, ale variť viem! 0% Fešák nie som, ale variť viem! 2015, Richard Sulík

Richard Sulík varí rád a neberie pritom ohľad na kalórie. A keďže mu to varenie celkom dobre ide, tak sa nevie zbaviť pupka. To je síce smutná správa pre neho, ale dobrá pre vás, lebo v tejto knihe prezradil svoje najobľ... více


Hospodaříme s potravinami 0% Hospodaříme s potravinami 1967, Anna Straková

Příručka seznamuje s hlavními vlastnostmi potravin a se zásadami, jak je uskladňovat, jak s nimi zacházet, aby váhové a nutriční ztráty byly co nejmenší, jak a čím upravit chuť pokrmů a jak vhodně využít zbytků. více


Zmrazování potravin v mrazničkách 0% Zmrazování potravin v mrazničkách 1990, Zdenka Lifková

10 kapitol: 1. Základní pojmy - stručné objasnění 2. Změny v potravinách při jejich zmrazování 3. Podmínky prodeje mrazených potravin 4. Výběr a použití mrazniček 5. Balení potravin 6. Zmrazování jednotlivých druhů... více


Poselství potravin 0% Poselství potravin 2016, Lenka Drgoncová

Přehledně uspořádaná příručka uvádí konkrétní druhy ovoce, zeleniny a jiných potravin a jejich vnitřní (symbolický i ergetický) význam a vliv. V této knize se dozvíte, jaká je symbolika stravy, kterou konzumujete. Co str... více


Jak uchovávat potraviny 0% Jak uchovávat potraviny 2011, Gabriele Lehari

Příručka radí, jak správně uchovávat, skladovat, konzervovat, zmrazovat, sušit, nakládat, zavařovat či kandovat různé druhy potravin. více


101 potravin, které vám mohou zachránit život 0% 101 potravin, které vám mohou zachránit život 2009, David Grotto

Pokud jde o jídlo, nabízí příroda bohatý výběr lahůdek, od avokáda po zelí. Každá z nich navíc obsahuje jedinečné zdraví prospěšné látky. Špičkový odborník na výživu David Grotto ve své vyčerpávající encyklopedii 'nabitý... více


Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech 0% Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech 2014, Lucie Janotová

Kniha je určena pro všechna zařízení, kde se připravují pokrmy. Knihu je možno využít jako pomůcku ke školení pracovníků, nebo při vzdělávání na odborných školách. Kniha poskytuje základní přehled v oblasti dodržování ... více


Tabulky složení a výživových hodnot poživatin 0% Tabulky složení a výživových hodnot poživatin 1986, Igo Kajaba

Kniha začíná pojednáním o výživě, které je následováno velkým množstvím přehledných tabulek 4. vydání (2. české) více


Výživa v kostce 0% Výživa v kostce 1997, Stanislav Hrubý

Publikace Výživa v kostce je součástí edice "Gastronomie" a svým charakterem navazuje na předcházející díly. Je určena jak studentům všeobecně vzdělávacích a hlavně odborných škol, tak i veřejnosti.Výživa je jedním ze zá... více


Barevná dieta 0% Barevná dieta 2004, Marcia Zimmerman

Výživa mocně ovlivňuje mysl, emoce, fyzickou a imunitní odpověď organismu. Barevná dieta vysvětluje, proč pro nás některé potraviny nejsou vhodné a jiné naopak zvyšují naši pozornost a energii. Barevná dieta vám umožní v... více


Nové terapeutické směry 0% Nové terapeutické směry 2014, Jana Sýkorová

Kniha Nové terapeutické směry se zaměřuje na spirituální rozvoj člověka pomocí nejrůznějších technik – od terapií přes design až po stravu. Dvanáct autorů, bez výjimky praktikujících odborníků, popsalo metody své praxe, ... více


140 otázek a odpovědí o výživě a potravinách 0% 140 otázek a odpovědí o výživě a potravinách 2012, Jan Piťha

Kniha je založena na otázkách, na něž v průběhu let odpovídali pracovníci Fóra zdravé výživy na telefonních linkách a webových stránkách (www.fzv.cz). Otázky a odpovědi na ně jsou pro potřeby této příručky systematicky r... více


Potraviny - Zbožíznalecká příručka 0% Potraviny - Zbožíznalecká příručka 1973, Josef Kavina

Kapitoly: Rýže, Výrobky z obilovin, Luštěniny, Mák, Mlýnské a krupařské výrobky, Polotovary z mlynských výrobků v prášku, Těstoviny, Škrobárenské výrobky, Polotovary z brambor v prášku, Cukr, Oleje a pokrmové tuky, Sušen... více