potravinová alergie
štítky
35 knih


Toho kluka znala Hadley jen od vidění. Když jedno ráno školu oblétne zpráva, že je mrtvý, nechápe. Jak se vůbec jmenoval? Archer? Od té doby nedokáže myslet na nic jiného. Co ho vedlo k tomu, že si sáhl na život? Když na... více


Černá kniha o krmivech pro zvířata. Pokud někdo věří reklamě, je prý pro naše zvířata dost dobré jen to nejlepší. Realita vypadá jinak: „chutné“ krmivo pro psy a kočky se vyrábí v čarodějné kuchyni z všeho možného, vy... více


Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocn... více


Průvodce pro rodiče dětí s atopickým ekzémem. Ukazuje příčiny vzniku ekzému a jeho průběh. Vysvětluje, co vás čeká v ordinaci pediatra, alergologa i dermatologa. Ozřejmuje, co mohou a nemohou odhalit alergologické testy.... více


Poznejte příčiny laktózové intolerance a zjistěte, jak se bezpečně vyhnout mléčnému cukru. Publikace nabízí řešení problémů, jako jsou bolesti a křeče v žaludku, nadýmání, průjem. Díky třífázovému programu s množstvím p... více


Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především p... více


Rostlinná strava je zdravá, představuje menší zátěž pro planetu a pro masožrouty může znamenat příjemné zpestření jídelníčku. A když víte, jak na to, dokážou být veganská jídla přímo hříšně chutná. Kuchařka obsahuje přes... více


Při nesnášenlivosti laktózy je ideálním řešením dlouhodobá změna stravování. Mléčný cukr je ale obsažen nejen v mléčných výrobcích, ale i v mnoha hotových produktech, kořenících přípravcích a nápojích. To omezuje výběr r... více


Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta. Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku či mléka, co je to potravinová alergie? Jak poznat první příznaky? Existuje léčba? Odpovědi na nejčastější o... více


200 receptů pro celiaky a lidi s intolerancí na pšeničnou mouku, mléčné produkty a laktózu. Mléko, pšenice a lepek jsou nejběžnějšími ingrediencemi, které se v současné době používají v potravinářském průmyslu, a proto ... více


Od dob, kdy se výroba veganských sýrů pojila s prapodivnými surovinami, které nebyly k sehnání a spoustou drahého náčiní uplynulo už mnoho času. V knize Super jednoduché veganské sýry najdete snadné recepty, podle nichž ... více


Zdravé dobroty jsou plné inspirativních receptů, podle kterých můžete připravovat sladké i slané pamlsky zcela bez lepku, mléčných výrobků a rafinovaného cukru. V první části Zdravých dobrot ukáže vyučená cukrářka Henri... více


Vaření bez lepku a bez mléka. více


Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravo... více


Recepty vhodné pro alergiky, včetně odborného pojednání o alergii, jejích příčinách apod. více