potravinová alergie
štítky
35 knih


Toho kluka znala Hadley jen od vidění. Když jedno ráno školu oblétne zpráva, že je mrtvý, nechápe. Jak se vůbec jmenoval? Archer? Od té doby nedokáže myslet na nic jiného. Co ho vedlo k tomu, že si sáhl na život? Když na... více


Černá kniha o krmivech pro zvířata. Pokud někdo věří reklamě, je prý pro naše zvířata dost dobré jen to nejlepší. Realita vypadá jinak: „chutné“ krmivo pro psy a kočky se vyrábí v čarodějné kuchyni z všeho možného, vy... více


Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocn... více


Průvodce pro rodiče dětí s atopickým ekzémem. Ukazuje příčiny vzniku ekzému a jeho průběh. Vysvětluje, co vás čeká v ordinaci pediatra, alergologa i dermatologa. Ozřejmuje, co mohou a nemohou odhalit alergologické testy.... více


Odhalte základní příčinu vašich zdravotních problémů a uzdravte své tělo. Revoluční čtyřfázový program, který přirozeně vyléčí vaše tělo Miliony lidí trpí alergiemi, migrénami, kožními problémy, poruchami spánku, zaž... více


Poznejte příčiny laktózové intolerance a zjistěte, jak se bezpečně vyhnout mléčnému cukru. Publikace nabízí řešení problémů, jako jsou bolesti a křeče v žaludku, nadýmání, průjem. Díky třífázovému programu s množstvím p... více


Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především p... více


Rostlinná strava je zdravá, představuje menší zátěž pro planetu a pro masožrouty může znamenat příjemné zpestření jídelníčku. A když víte, jak na to, dokážou být veganská jídla přímo hříšně chutná. Kuchařka obsahuje přes... více


200 receptů pro celiaky a lidi s intolerancí na pšeničnou mouku, mléčné produkty a laktózu. Mléko, pšenice a lepek jsou nejběžnějšími ingrediencemi, které se v současné době používají v potravinářském průmyslu, a proto ... více


Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta. Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku či mléka, co je to potravinová alergie? Jak poznat první příznaky? Existuje léčba? Odpovědi na nejčastější o... více


Od dob, kdy se výroba veganských sýrů pojila s prapodivnými surovinami, které nebyly k sehnání a spoustou drahého náčiní uplynulo už mnoho času. V knize Super jednoduché veganské sýry najdete snadné recepty, podle nichž ... více


Při nesnášenlivosti laktózy je ideálním řešením dlouhodobá změna stravování. Mléčný cukr je ale obsažen nejen v mléčných výrobcích, ale i v mnoha hotových produktech, kořenících přípravcích a nápojích. To omezuje výběr r... více


Zdravé dobroty jsou plné inspirativních receptů, podle kterých můžete připravovat sladké i slané pamlsky zcela bez lepku, mléčných výrobků a rafinovaného cukru. V první části Zdravých dobrot ukáže vyučená cukrářka Henri... více


Vaření bez lepku a bez mléka. více


Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravo... více


Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky Vařím s láskou je průvodcem domácí kuchyní bez lepku, mléka a vajec i pro úplné začátečníky. více


Druhý díl knihy Jde to i bez mléka a bez vajec volně navazuje na první Jde to i bez pšenice. I tentokráte se výživový specialista Petr Havlíček a šefredaktorka Diety Petra Lamschová zaměří na zdravý životní styl a zdravé... více


V kuchařce najdete recepty na využití přirozeně bezlepkových obilovin, kterými jsou jáhly, pohanka, rýže a kukuřice. Důraz je kladen také na chutnou úpravu zeleniny, která je základem každého zdravého jídelníčku. Základn... více


Jíst a žít bez cukru, lepku a laktózy - zní to jako příliš „velké sousto"? Přesvědčte se, že vařit zdravě je jednodušší, než se zdá. Co vás čeká uvnitř kuchařky? - 75 receptů v 6 kategoriích (snídaně, polévky, hlavní... více


Recepty vhodné pro alergiky, včetně odborného pojednání o alergii, jejích příčinách apod. více


• Bezpečný spôsob, ako zaradiť arašidy, vajcia, mliečne výrobky, pšenicu, ryby a ďalšie alergény do detskej stravy. • Kniha založená na vedeckých metódach a priekopníckych štúdiách, ktoré menia spôsob stravovania detí. ... více


Rozsáhlá a podrobná publikace alergologa Martina Fuchse vás seznámí s nejběžnějšími druhy potravinových alergenů a poradí vám, jak se jim vyhnout. Druhé, přepracované vydání. Knihá má 267 stran a je vázaná. Komentá... více


Kniha speciálních předpisů na přípravu předkrmů, lehkých i masových jídel, pokrmů z těstovin a rýže, dezertů, zákusků, omáček a dresinků pro lidi trpící alergií na potraviny. více


V tejto knihe nájdete: Aké sú príznaky histamínovej intolerancie Tabuľku s obsahom histamínu v potravinách Tipy na tradičné jedlá na každú príležitosť Raňajky Hlavné jedlá slané aj sladké Chleby a pečivo Koláče a ... více


Kuchařka s 85 základními recepty, které se dají pomocí variací přizpůsobit různým alergiím. více


Počet lidí alergických na některé složky potravin roste. Vyústil až v povinnost výrobců a prodejců potravin a provozovatelů restaurací informovat o alergenech, které se nacházejí v jimi nabízených jídlech. Tato povinnost... více


V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a ž... více


Nesedí vám mléko? Bolí vás žaludek už po jednom jogurtu? Možná je pro vás řešením rostlinný nápoj. Mléko sice zcela nikdy nemůže nahradit, ale pro lidi s intolerancí na laktózu či mléčnou bílkovinu je to dar z nebe. Co v... více


Kuchařka bez mléka a vajec - Recepty pro každodenní vaření a pečení. Kniha obsahuje 270 jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, moučníky a cukroví bez použití mléka a vajec. Navíc zde najdete... více


Usnadněte sobě nebo svým dětem život s alergií! Rady z alternativní medicíny (bylinky, masti, nosní kapky, dechová cvičení...), ale i překvapivě jednoduché a praktické návody - jak si sami doma můžete vyrobit užitečné po... více


JÍM - NEJÍM s alergeny i bez nich = jednoduchá volba, další možnost totiž není… I s potravinovými alergiemi si můžete dopřát, na co máte chuť. Poradíme vám, jak na to. Jana Pechmanová pro vás vybrala a upravila 80 klasic... více

Civilizácia na nás pôsobí, odhliadnuc od toho, či to chceme, alebo nechceme, či si to uvedomujeme, alebo neuvedomujeme. Prináša so sebou popri pozitívnych výdobytkoch, ako sú autá, umelé vlákna, konzervované potraviny, m... více


Jak žít s potravinovou alergií. Rozpoznání příznaků, léčba, dieta, následky. Netradiční recepty na bezlepkové pečivo a zákusky. Pro české čtenáře upravila a českými potravinovými produkty doplnila MUDr. Irena Martínková ... více


Imunitní systém, mikrofágy, bazofily a žírné buňky, lymfocyty, antigeny, protilátky, lymfatická tkáň, potravinová alergie, ostatní alergická onemocnění dětského věku, .... více


Od vydání poslední publikace věnované potravinové alergii, která byla určená pro odbornou i širokou veřejnost, uběhlo více než dvanáct let. Pacienti, jejich rodiny i pilní zvědavci si zaslouží knížku novou, obohacenou ja... více