potravinová alergie

štítky

35 knih


Jen 27 dnů 87% Jen 27 dnů 2018, Alison Gervais

Toho kluka znala Hadley jen od vidění. Když jedno ráno školu oblétne zpráva, že je mrtvý, nechápe. Jak se vůbec jmenoval? Archer? Od té doby nedokáže myslet na nic jiného. Co ho vedlo k tomu, že si sáhl na život? Když na... více


Kočky by kupovaly myši 79% Kočky by kupovaly myši 2013, Hans-Ulrich Grimm

Černá kniha o krmivech pro zvířata. Pokud někdo věří reklamě, je prý pro naše zvířata dost dobré jen to nejlepší. Realita vypadá jinak: „chutné“ krmivo pro psy a kočky se vyrábí v čarodějné kuchyni z všeho možného, vy... více


Strava pro klid v duši - Jak strava bez masa a mléka léčí tělo a mysl 68% Strava pro klid v duši - Jak strava bez masa a mléka léčí tělo a mysl 2014, Ruediger Dahlke

Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocn... více




Atopický ekzém a potravinové alergie očima mámy 78% Atopický ekzém a potravinové alergie očima mámy 2020, Jana Ligurská

Průvodce pro rodiče dětí s atopickým ekzémem. Ukazuje příčiny vzniku ekzému a jeho průběh. Vysvětluje, co vás čeká v ordinaci pediatra, alergologa i dermatologa. Ozřejmuje, co mohou a nemohou odhalit alergologické testy.... více


Čtyřfázový program histaminového restartu – Jak odhalit příčiny migrén, ekzémů, závratí, alergií a dalších potíží 92% Čtyřfázový program histaminového restartu – Jak odhalit příčiny migrén, ekzémů, závratí, alergií a dalších potíží 2021, Becky Campbell

Odhalte základní příčinu vašich zdravotních problémů a uzdravte své tělo. Revoluční čtyřfázový program, který přirozeně vyléčí vaše tělo Miliony lidí trpí alergiemi, migrénami, kožními problémy, poruchami spánku, zaž... více


Intolerance laktózy 65% Intolerance laktózy 2015, Doris Fritzsche

Poznejte příčiny laktózové intolerance a zjistěte, jak se bezpečně vyhnout mléčnému cukru. Publikace nabízí řešení problémů, jako jsou bolesti a křeče v žaludku, nadýmání, průjem. Díky třífázovému programu s množstvím p... více


Potravinová alergie a intolerance 75% Potravinová alergie a intolerance 2016, Martin Fuchs

Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především p... více


Vegan recepty – hravě a zdravě 85% Vegan recepty – hravě a zdravě 2019, Monika Brýdová

Rostlinná strava je zdravá, představuje menší zátěž pro planetu a pro masožrouty může znamenat příjemné zpestření jídelníčku. A když víte, jak na to, dokážou být veganská jídla přímo hříšně chutná. Kuchařka obsahuje přes... více


Kuchařka pro alergiky 87% Kuchařka pro alergiky 2018, Michelle Bérriedale-Johnson

200 receptů pro celiaky a lidi s intolerancí na pšeničnou mouku, mléčné produkty a laktózu. Mléko, pšenice a lepek jsou nejběžnějšími ingrediencemi, které se v současné době používají v potravinářském průmyslu, a proto ... více


Bezlepková a bezmléčná dieta 100% Bezlepková a bezmléčná dieta 2013, Jitka Knápková

Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta. Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku či mléka, co je to potravinová alergie? Jak poznat první příznaky? Existuje léčba? Odpovědi na nejčastější o... více


Super jednoduché veganské sýry 100% Super jednoduché veganské sýry 2019, Janice Buckingham

Od dob, kdy se výroba veganských sýrů pojila s prapodivnými surovinami, které nebyly k sehnání a spoustou drahého náčiní uplynulo už mnoho času. V knize Super jednoduché veganské sýry najdete snadné recepty, podle nichž ... více


Vaříme zdravě bez mléka 100% Vaříme zdravě bez mléka 2005, Simone Maus

Při nesnášenlivosti laktózy je ideálním řešením dlouhodobá změna stravování. Mléčný cukr je ale obsažen nejen v mléčných výrobcích, ale i v mnoha hotových produktech, kořenících přípravcích a nápojích. To omezuje výběr r... více


Zdravé dobroty: Slané i sladké 50% Zdravé dobroty: Slané i sladké 2017, Henrietta Inmanová

Zdravé dobroty jsou plné inspirativních receptů, podle kterých můžete připravovat sladké i slané pamlsky zcela bez lepku, mléčných výrobků a rafinovaného cukru. V první části Zdravých dobrot ukáže vyučená cukrářka Henri... více


Vaříme bez lepku a bez mléka 60% Vaříme bez lepku a bez mléka 2004, Táňa Bálintová

Vaření bez lepku a bez mléka. více


Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji 80% Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji 2012, Christiane Schäfer

Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravo... více


Vařím s láskou: Bez lepku, mléka, vajec – Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky 100% Vařím s láskou: Bez lepku, mléka, vajec – Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky 2010, Zuzana Kobíková

Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky Vařím s láskou je průvodcem domácí kuchyní bez lepku, mléka a vajec i pro úplné začátečníky. více


Jde to i bez mléka a vajec 60% Jde to i bez mléka a vajec 2017, Petra Lamschová

Druhý díl knihy Jde to i bez mléka a bez vajec volně navazuje na první Jde to i bez pšenice. I tentokráte se výživový specialista Petr Havlíček a šefredaktorka Diety Petra Lamschová zaměří na zdravý životní styl a zdravé... více


Přirozeně bez lepku a bez mléka 100% Přirozeně bez lepku a bez mléka 2017, Ilona Dostálová

V kuchařce najdete recepty na využití přirozeně bezlepkových obilovin, kterými jsou jáhly, pohanka, rýže a kukuřice. Důraz je kladen také na chutnou úpravu zeleniny, která je základem každého zdravého jídelníčku. Základn... více


Kuchařka bez cukru, bez lepku, bez laktózy 20% Kuchařka bez cukru, bez lepku, bez laktózy 2021, Zdena Plavcová

Jíst a žít bez cukru, lepku a laktózy - zní to jako příliš „velké sousto"? Přesvědčte se, že vařit zdravě je jednodušší, než se zdá. Co vás čeká uvnitř kuchařky? - 75 receptů v 6 kategoriích (snídaně, polévky, hlavní... více


Kuchařka pro alergiky 60% Kuchařka pro alergiky 1993, Konrad Werthmann

Recepty vhodné pro alergiky, včetně odborného pojednání o alergii, jejích příčinách apod. více


Deti bez alergií 20% Deti bez alergií 2018, Robin Nixon Pompa

• Bezpečný spôsob, ako zaradiť arašidy, vajcia, mliečne výrobky, pšenicu, ryby a ďalšie alergény do detskej stravy. • Kniha založená na vedeckých metódach a priekopníckych štúdiách, ktoré menia spôsob stravovania detí. ... více


Alergie číhá v jídle a pití 100% Alergie číhá v jídle a pití 2005, Martin Fuchs

Rozsáhlá a podrobná publikace alergologa Martina Fuchse vás seznámí s nejběžnějšími druhy potravinových alergenů a poradí vám, jak se jim vyhnout. Druhé, přepracované vydání. Knihá má 267 stran a je vázaná. Komentá... více


Kuchařka pro alergiky 100% Kuchařka pro alergiky 2009, Alice Sherwood

Kniha speciálních předpisů na přípravu předkrmů, lehkých i masových jídel, pokrmů z těstovin a rýže, dezertů, zákusků, omáček a dresinků pro lidi trpící alergií na potraviny. více


Varíme s histamínovou intoleranciou 100% Varíme s histamínovou intoleranciou 2016, Paulína Závodská

V tejto knihe nájdete: Aké sú príznaky histamínovej intolerancie Tabuľku s obsahom histamínu v potravinách Tipy na tradičné jedlá na každú príležitosť Raňajky Hlavné jedlá slané aj sladké Chleby a pečivo Koláče a ... více


Vaříme a pečeme při alergiích na potraviny 0% Vaříme a pečeme při alergiích na potraviny 1996, Angelika Ilies

Kuchařka s 85 základními recepty, které se dají pomocí variací přizpůsobit různým alergiím. více


Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle 0% Alergeny na talíři: 14 nejvýznamnějších alergenních složek v jídle 2016, kolektiv autorů

Počet lidí alergických na některé složky potravin roste. Vyústil až v povinnost výrobců a prodejců potravin a provozovatelů restaurací informovat o alergenech, které se nacházejí v jimi nabízených jídlech. Tato povinnost... více


Vaříme bez mléka 0% Vaříme bez mléka 2015, Ashley Adams

V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a ž... více


Čím nahradit mléko: rostlinné nápoje včetně receptů 0% Čím nahradit mléko: rostlinné nápoje včetně receptů 2016, kolektiv autorů

Nesedí vám mléko? Bolí vás žaludek už po jednom jogurtu? Možná je pro vás řešením rostlinný nápoj. Mléko sice zcela nikdy nemůže nahradit, ale pro lidi s intolerancí na laktózu či mléčnou bílkovinu je to dar z nebe. Co v... více


Kuchařka bez mléka a vajec 0% Kuchařka bez mléka a vajec 2015, Jana Buštová

Kuchařka bez mléka a vajec - Recepty pro každodenní vaření a pečení. Kniha obsahuje 270 jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, moučníky a cukroví bez použití mléka a vajec. Navíc zde najdete... více


Jak žít s alergií 0% Jak žít s alergií 2007, Jean Pütz

Usnadněte sobě nebo svým dětem život s alergií! Rady z alternativní medicíny (bylinky, masti, nosní kapky, dechová cvičení...), ale i překvapivě jednoduché a praktické návody - jak si sami doma můžete vyrobit užitečné po... více


JÍM - NEJÍM s alergeny i bez nich 0% JÍM - NEJÍM s alergeny i bez nich 2019, Jana Pechmanová

JÍM - NEJÍM s alergeny i bez nich = jednoduchá volba, další možnost totiž není… I s potravinovými alergiemi si můžete dopřát, na co máte chuť. Poradíme vám, jak na to. Jana Pechmanová pro vás vybrala a upravila 80 klasic... více


Moja alergia 0% Moja alergia 2002, Peter Pružinec

Civilizácia na nás pôsobí, odhliadnuc od toho, či to chceme, alebo nechceme, či si to uvedomujeme, alebo neuvedomujeme. Prináša so sebou popri pozitívnych výdobytkoch, ako sú autá, umelé vlákna, konzervované potraviny, m... více


Bezlepková a bezmléčná dieta 0% Bezlepková a bezmléčná dieta 2006, Jolanta Rujner

Jak žít s potravinovou alergií. Rozpoznání příznaků, léčba, dieta, následky. Netradiční recepty na bezlepkové pečivo a zákusky. Pro české čtenáře upravila a českými potravinovými produkty doplnila MUDr. Irena Martínková ... více


Alergologie 0% Alergologie 1986, Josef Beneš

Imunitní systém, mikrofágy, bazofily a žírné buňky, lymfocyty, antigeny, protilátky, lymfatická tkáň, potravinová alergie, ostatní alergická onemocnění dětského věku, .... více


Potravinová alergie - Jak na ni 0% Potravinová alergie - Jak na ni 2019, Martin Fuchs

Od vydání poslední publikace věnované potravinové alergii, která byla určená pro odbornou i širokou veřejnost, uběhlo více než dvanáct let. Pacienti, jejich rodiny i pilní zvědavci si zaslouží knížku novou, obohacenou ja... více