pivo
štítky
98 knih

Plnobarevná obrazová publikace vychází u příležitosti 750 let Českých Budějovic. Najdete v ní téměř 300 obrázků nejen z minulosti, ale i současnosti. více


Kniha o vzniku a vývoji pivovarnictví v Ostravě a okolí od 16. století do první poloviny století dvacátého. Rovněž vznik a obsah pivního řádu a popis vaření a druhy a chuti piva v minulosti. Doplněno dobovými vyobrazením... více


Kniha popisuje vývoj českého pivovarnictví z pohledu obchodu s lahvovým pivem, který sleduje od jeho prvopočátků po napoleonských válkách až do současnosti. Nejstarší část příběhu české pivní lahve (do roku 1842) se odeh... více


V této knize je soustředěno na 250 receptů,kde důležitou ingrediencí je právě pivo.Recepty na přípravu jídel všedních i svátečních,omáček a bezmasých pokrmů.Nechybí návody na jednoduché chuťovky podávané k pivu... více


První díl šestidílné práce mapuje pivovary ve středních Čechách. V návaznosti na již vydané Pražské pivovárky a pivovary autor v rámci projektu postupně zmapuje jednotlivé regiony a v jejich rámci v abecedním řazení podl... více


Ve 2. svazku tohoto šestidílného projektu se autor zaměřil na oblast Jižních Čech. Pojednává nejen o světově proslulém Budvaru a dalších, dodnes prosperujících pivovarech v Třeboni, Protivíně, Českém Krumlově či Strakoni... více


Po úspěchu Hermelínové kuchařky přichází Marie Formáčková s další knihou receptů, tentokrát se základní surovinou pivem. Obsahuje tipy na všemožná jídla od polévek, předkrmů a pomazánek až po hlavní jídla a nechybí ani t... více


V této encyklopedii je přehledně zmapována pivní kultura. Více než 800 popisů piv inspiruje jeho milovníky na cestě za poznáním poutavého a variabilního světa piva. Tištěno na křídovém papíře, doplněno fotografiemi. ... více


Kniha zachycuje české pivovarství od předslovanského osídlení našeho státu až do roku 2011, souvislost období prosperity a stagnace tohoto oboru s hospodářskou situací, modernizaci výroby, vývoj druhů piv, vývoj odbornéh... více


Pivo se začalo pravděpodobně vyrábět již před desetitisíci lety v Mezopotámii. V této knize jsou popsány dějiny výroby zlatavého moku s některými zvyky a pověrami, které se k tomuto nápoji váží. Zmapovány jsou počátky or... více


Nynějším pivařům ku poučení i bujarému zpěvu podle vydání z roku 1909 vyšlému jako příloha časopisu Sládek, neodvislého týdenníku pivovarského, podává znamenitý pivař Jakub Šofar, jenž knihu tuto též okomentoval a náleži... více


Závěrečný svazek třídílné série je přehledem pivovarů na území Malé Strany, Hradčan a Vyšehradu, které se udržely v činnosti minimálně do poslední čtvrtiny 19. století. V kapitolách věnovaných jednotlivých podnikům jsou ... více


Rozsáhlá kniha byla vydána ke 120. výročí založení pivovaru. Kniha ve 12 kapitolách popisuje historii pivovarnictví v Českých Budějovicích a obsahuje dosud nejucelenější informace o pivovaru Budějovický Budvar, n.p. od j... více


Popis knihy není zatím k dispozici. více


Kniha vyjadřuje komplexní medicínský, lidský i ctitelský pohled na tento oblíbený nápoj většiny Čechů. více