nápoje

štítky

154 knih


Pálenka ... a jej výroba 80% Pálenka ... a jej výroba 2002, Mikuláš Rosol

Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více


Cukroví, poháry, nápoje 60% Cukroví, poháry, nápoje 1997, Jiří Kareš

Čaj, káva, čokoláda, kakao - Ovocné nápoje bez alkoholu a nápoje z mléka - Míšené alkoholické nápoje - Aperitivy, bowle, likéry, horké alkoholické nápoje - Poháry, přelivy na poháry, ledové punče - Zmrzlina - Něco o víně... více


Bylinkopedie v kuchyni 60% Bylinkopedie v kuchyni 2022, Martin Chvapil

Další kniha, napsaná autory úspěšných blogů Bylinkopedie.cz a Sazenicka.cz, tentokrát ryze praktická, plná receptů a návodů. Ukazuje, jak všestranné bylinky jsou a co všechno s nimi můžeme dokázat. Naleznete zde zajímavé... více




Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu 20% Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu 2011, Radek Wagner

Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více


Nápoje 60% Nápoje 1984, Anna Marienková

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Kniha o medovině 60% Kniha o medovině 2004, Libor Dupal

Nápoj starých Čechů opět mezi námi! Historie, mýty, výroba, legislativa - seznamte se blíž s lahodnou "popelkou" mezi kvašenými nápoji... Nové, doplněné vydání. více


Receptury teplých a míšených nápojů 60% Receptury teplých a míšených nápojů 1982, Libuše Vlachová

Rok 1982, III. vydání. -- Obsah: I. Teplé nápoje (Libuše Vlachová, Jaromír Skácel) - Káva - Čaj - Kakao, čokoláda II. Míšené nápoje (Karel Pinka) - Bowle (boule) - Cocktails (koktajly) - Cobblers (koblery)... více


1001 receptur cocktailů 60% 1001 receptur cocktailů 2014, Miloš Tretter

Velmi zajímavá publikace pro profesionální barmany, ale i laiky, slouží jako praktický manuál. Jde o přehledně řazenou příručku coctailů, kterou by měl mít po ruce každý barman. Zaujme především obsahem, jednoduchostí ve... více


Domácí likéry 0% Domácí likéry 1998, Walter Gaigg

Podrobný průvodce kouzelným světem alkoholických nápojů, jejichž podstata tkví v plodech a bylinách. Text obsahuje podrobný seznam likérů a bylinných vín, jejich popis, způsoby přípravy i celou škálu možného využití jak ... více


Domácí pálenky a likéry % Domácí pálenky a likéry 2020, Carsten Bothe

Alkohol se v dějinách lidstva objevuje odpradávna: vzpomeňme jen na medovinu Germánů a Keltů, pivo starověkých Egypťanů nebo na víno a jablečné víno křesťanského středověku. Právě ve středověku se po vynálezu destilační ... více


Džusy a koktejly 0% Džusy a koktejly 2008, Linda Doeser

Úžasné recepty rozmanitých chutí ze všech druhů ovoce i zeleniny. více


Domácí likéry z ovoce a ořechů 0% Domácí likéry z ovoce a ořechů 2015, Ivana Tischlerová

Známá česká bylinkářka pro vás tři roky sbírala, mačkala a nakládala ovoce, aby je pak stáčela, ochutnávala a s pomocí dalších fajnšmekrů vybrala ty nejchutnější likéry do této knihy. Likéry jsou nejčastěji připravovány ... více


Koktejly - nápoje s alkoholem i bez něj 0% Koktejly - nápoje s alkoholem i bez něj 2004, kolektiv autorů

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Bleskové likéry 0% Bleskové likéry 2008, Klaus Hagmann

Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké o... více


Medoviny, sirupy, šťávy 0% Medoviny, sirupy, šťávy 1998, Jitka Pachlová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy 0% Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy 2002, Helena Uhrová

Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více


Fešák nie som, ale variť viem! 0% Fešák nie som, ale variť viem! 2015, Richard Sulík

Richard Sulík varí rád a neberie pritom ohľad na kalórie. A keďže mu to varenie celkom dobre ide, tak sa nevie zbaviť pupka. To je síce smutná správa pre neho, ale dobrá pre vás, lebo v tejto knihe prezradil svoje najobľ... více


Výroba nápojů z ovoce 0% Výroba nápojů z ovoce 1975, kolektiv autorů

Praktická příručka informuje o výrobě různých druhů nápojů z běžného domácího ovoce. Seznamuje s technologickým postupem a potřebným zařízením pro výrobu ovocných nezkvašených šťáv a moštů, ovocných sirupů, vín, destilát... více


Příručka pro výčepníky 0% Příručka pro výčepníky 1983, Jaroslav Hospr

Ilustrace černobílé celostránkové, foto černobílé celostránkové, nákresy černobílé celostránkové, tabulky černobílé celostránkové a v textu. více


Pivo a zdraví 0% Pivo a zdraví 2007, Milada Emmerová

Pivo je sice alkoholickým nápojem, který však v rozumné míře požívání napomáhá udržování lidského zdraví po fyzické i duševní stránce. Někdy i pomáhá léčit člověka s určitou chorobou. Svoji úlohu hraje i ve sféře sociáln... více