nápoje
štítky
154 knih
Pálenka ... a jej výroba 2002, Mikuláš Rosol
Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více
Cukroví, poháry, nápoje 1997, Jiří Kareš
Čaj, káva, čokoláda, kakao - Ovocné nápoje bez alkoholu a nápoje z mléka - Míšené alkoholické nápoje - Aperitivy, bowle, likéry, horké alkoholické nápoje - Poháry, přelivy na poháry, ledové punče - Zmrzlina - Něco o víně... více
Bylinkopedie v kuchyni 2022, Martin Chvapil
Další kniha, napsaná autory úspěšných blogů Bylinkopedie.cz a Sazenicka.cz, tentokrát ryze praktická, plná receptů a návodů. Ukazuje, jak všestranné bylinky jsou a co všechno s nimi můžeme dokázat. Naleznete zde zajímavé... více
Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu 2011, Radek Wagner
Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více
Nápoje 1984, Anna Marienková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Kniha o medovině 2004, Libor Dupal
Nápoj starých Čechů opět mezi námi! Historie, mýty, výroba, legislativa - seznamte se blíž s lahodnou "popelkou" mezi kvašenými nápoji... Nové, doplněné vydání. více
Receptury teplých a míšených nápojů 1982, Libuše Vlachová
Rok 1982, III. vydání. -- Obsah: I. Teplé nápoje (Libuše Vlachová, Jaromír Skácel) - Káva - Čaj - Kakao, čokoláda II. Míšené nápoje (Karel Pinka) - Bowle (boule) - Cocktails (koktajly) - Cobblers (koblery)... více
1001 receptur cocktailů 2014, Miloš Tretter
Velmi zajímavá publikace pro profesionální barmany, ale i laiky, slouží jako praktický manuál. Jde o přehledně řazenou příručku coctailů, kterou by měl mít po ruce každý barman. Zaujme především obsahem, jednoduchostí ve... více
Domácí likéry 1998, Walter Gaigg
Podrobný průvodce kouzelným světem alkoholických nápojů, jejichž podstata tkví v plodech a bylinách. Text obsahuje podrobný seznam likérů a bylinných vín, jejich popis, způsoby přípravy i celou škálu možného využití jak ... více
Domácí pálenky a likéry 2020, Carsten Bothe
Alkohol se v dějinách lidstva objevuje odpradávna: vzpomeňme jen na medovinu Germánů a Keltů, pivo starověkých Egypťanů nebo na víno a jablečné víno křesťanského středověku. Právě ve středověku se po vynálezu destilační ... více
Džusy a koktejly 2008, Linda Doeser
Úžasné recepty rozmanitých chutí ze všech druhů ovoce i zeleniny. více
Domácí likéry z ovoce a ořechů 2015, Ivana Tischlerová
Známá česká bylinkářka pro vás tři roky sbírala, mačkala a nakládala ovoce, aby je pak stáčela, ochutnávala a s pomocí dalších fajnšmekrů vybrala ty nejchutnější likéry do této knihy. Likéry jsou nejčastěji připravovány ... více
Koktejly - nápoje s alkoholem i bez něj 2004, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Bleskové likéry 2008, Klaus Hagmann
Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké o... více
Medoviny, sirupy, šťávy 1998, Jitka Pachlová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy 2002, Helena Uhrová
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více
Fešák nie som, ale variť viem! 2015, Richard Sulík
Richard Sulík varí rád a neberie pritom ohľad na kalórie. A keďže mu to varenie celkom dobre ide, tak sa nevie zbaviť pupka. To je síce smutná správa pre neho, ale dobrá pre vás, lebo v tejto knihe prezradil svoje najobľ... více
Výroba nápojů z ovoce 1975, kolektiv autorů
Praktická příručka informuje o výrobě různých druhů nápojů z běžného domácího ovoce. Seznamuje s technologickým postupem a potřebným zařízením pro výrobu ovocných nezkvašených šťáv a moštů, ovocných sirupů, vín, destilát... více
Příručka pro výčepníky 1983, Jaroslav Hospr
Ilustrace černobílé celostránkové, foto černobílé celostránkové, nákresy černobílé celostránkové, tabulky černobílé celostránkové a v textu. více
Pivo a zdraví 2007, Milada Emmerová
Pivo je sice alkoholickým nápojem, který však v rozumné míře požívání napomáhá udržování lidského zdraví po fyzické i duševní stránce. Někdy i pomáhá léčit člověka s určitou chorobou. Svoji úlohu hraje i ve sféře sociáln... více