maso
štítky
135 knih
Recepty z hovězího masa - tradiční i nové 2004, Pavla Michňová
Bohatý výběr jídel připravený z oblíbeného a všestranně použitelného hovězího masa. Obsahuje výborné nápady, které určitě stojí za to vyzkoušet, a možná zde najdete i zcela nová jídla, které dosud nemáte ve svém kuchařsk... více
Selská kuchyně 2009, Jana Duží
Kniha klasických receptů lidové, selské kuchyně. Zabijačkové pochoutky, příprava různých druhů mas, včetně skopového, jehněčího, drůbeží maso i zvěřina, klobásy a klasické přílohy. V knize jsou 4 stránky obrazové přílohy... více
Konzervujeme po celý rok 2011, Heinz K. Gans
Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky nebo zakoupené potraviny uchovám... více
Ako konzervovať ovocie, zeleninu, mäso 1989, Ján Silvester Kaščák
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Udíme, vaříme a konzervujeme podle vyzkoušených receptů 2016, Alena Doležalová
Kuchařka seznamuje s průběhem domácí zabijačky a výrobou zabijačkových specialit, domácího uzeného masa, domácí šunky, klobás, salámů, párků a dalších masných výrobků. Čtenáři zde najdou mnoho výborných receptů na přípra... více
Co z levných druhů masa 1970, Daniela Tučková
Příručka obsahuje rozmanité recepty a uvedené dávky slouží pro čtyři osoby. Najdeme zde výživné polévky, pokrmy z levnějších druhů masa, použití mletého masa a jeho ochucení, přípravu gulášů a zvěřiny , nádivky a hašé iv... více
Burgery - Šťavnaté grilované pochoutky 2015, Alexander Dölle
Šťavnatý, kořeněný, bohatě obložený a tak velký, že ho v jedné ruce neudržíte: Takový má být pravý burger! Protože v této podobě chutná stejně jako v americkém bistru. Přesně takové recepty a spoustu dalších variací najd... více
Kuchařka krůtí co má devatero chutí 1996, Helena Růžičková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Uzení 2018, Jeremy Schmid
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit... více
Maso - Tradiční i neznámá jídla z masa 1991, Jozef Ďurík
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Pokrmy s mletým masem 2004, Karina Havlů
Recepty na přípravu chutných a levných pokrmů z mletého masa, hlavních jídel i přesnídávek. více
To najlepšie z mäsa 2010, Vladimír Horecký
Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich "kuchárska" kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s ča... více
Misa mäsa 2012, Ivan Dubnička
Antropológ a kulturológ Ivan Dubnička sa v monografii zaoberá konzumáciou mäsa ako jedným z determinantov evolučného vývoja Homo sapiens a zároveň ako kultúrnym fenoménom. V prvom časti monitoruje fyzickú evolúciu človek... více
Pokrmy z masa 1999, Anna Marienková
drůbeží, hovězí, vepřové, ryby, zvěřina, mleté maso více
Lahůdky z mletého masa 2006, Lea Filipová
Pokrmy z mletého masa jsou častou součástí a obohacení našeho jídelníčku. V knize se dozvíme ,že pro mleté úpravy jsou vhodné všechny druhy masa. více
Pokrmy na pánvi wok 2000, Olga Ticháčková
příprava masa na pánvi wok více
Hovězí maso 2004, kolektiv autorů
Pár receptů pouze s hovězím masem. více
Masíčko, pitíčko a jiné dobrůtky 2009, Jana Duží
V knize najdeme recepty na maso, sýry, přílohy, omáčky a dipy k masu, saláty, nápoje, kávu, čaj a slané pečivo. více
Konservace potravin v domácnosti 1958, Juliana A. Fialová
Publikace je určena každému, kdo hodlá konservací v domácnosti využít jakostních potravin po celý rok. více
Konzervujeme jednoducho a dobre 1962, Mária Hajková
Kapitoly: Kompóty, Džemy, marmelády, lekváre, Rôsoly, Pasty, Ovocné šťavy, Mušty, Sirupy, Ovocné vína, Konzervovanie zeleniny, Sušenie ovocia a zeleniny, Konzervovanie húb, Konzervovanie mäsa, Konzervovanie vajec. Druhé... více