kuchařské recepty

štítek, 764 knih


Saláty a pomazánky

Saláty a pomazánky

2006, Š. Vaiglová

Saláty a pomazánky jsou oblíbenou součástí našeho stravování. Měli bychom je zařazovat do svého jídelníčku častěji, saláty můžeme konzumovat každý den. V této knize najdete mnoho pestrých receptů na saláty zeleninové, tě... více


Saláty - 130 receptů

Saláty - 130 receptů

2007, Š. Vaiglová

V naší kuchařce najdete právě 130 receptů na letní pochoutky. Rady a nápady poslouží nejen milovníkům salátů, ale i těm, kteří je chtějí vyzkoušet jako přílohu ke grilovaným masům. více


Houby v kuchyni

Houby v kuchyni

2009, V. Chaloupka

Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více


Vaříme snadno a rychle

Vaříme snadno a rychle

2009, I. Šafránková

Všechna jídla v této kuchařce se dají připravit maximálně do půl hodiny! Nechcete se stravovat ve fastfoodech nebo instantními polévkami, ale setkat se s rodinou u dobře prostřeného stolu s domácími jídly? Ač vaříte rá... více


Apiterapie

Apiterapie

2003, J. A. Zentrich

Apiterapie je léčení včelími produkty a přípravky. Kniha známého přírodního léčitele a bylinkáře obsahuje komplexní přehled léčebných možností a mnoho detailních návodů na použití všech včelích produktů. Kniha obsahuje... více


Škola pečení moučníků

Škola pečení moučníků

2009, J. Mandžuková

Domácí šťavnaté ovocné koláče, nadýchané buchty, křehké záviny… skvělé chuti a vůni, která se line z trouby při pečení, se nic nevyrovná. A pokud se chystáte upéct svůj první moučník či se chcete v pečení dobrot z těsta ... více


Cesnak a cibuľa

Cesnak a cibuľa

2004, J. Norman

Cesnak a cibuľu pestujú ľudia už stáročia. Je to najznámejšia zelenina kuchýň celého sveta. Len málo chuťovo výrazných pokrmov možno pripraviť bez ich pikantnosti a charakteristickej vône. Obľúbené sú aj pažítka či pór, ... více


Orechy

Orechy

1993, J. Norman

Knížka popisuje některé druhy ořechů, uvádí jejich charakteristiku a předpisy s jejich použitím. více


Ve znamení česneku a cibule

Ve znamení česneku a cibule

2010, J. Matějíčková

Více než sto receptů na použití česneku a cibule. Léčení česnekem a cibulí, účinky česneku a cibule, účinné látky a jejich působení na lidský organizmus, prevence sklerózy, infarktu, rakoviny, vysokého krevního tlaku.... více


Bleskovky v kuchyni

Bleskovky v kuchyni

2005, J. Mandžuková

Vaření má na rozdíl od jiných řemesel zvláštnost v tom, že kromě profesionálních kuchařů je musí zvládnout téměř každá žena, která se každodenně stará o žaludky svých bližních. Není to úkol lehký, neboť musí uvážlivě vyb... více


Doma chutná nejlépe

Doma chutná nejlépe

2007, J. Prchal

Osvědčené recepty, které vycházely více než šest let v sobotním magazínu Práva pod názvem Muž v hrnci. Když se mne ptají, jak jsem se dostal k veřejnému vaření, musím popravdě odpovědět: To zavinil můj přítel Fidra! ... více


Znovuobjevené recepty

Znovuobjevené recepty

2009, E. Filipová

Tuto kuchařku doporučuje Asociace hotelů a restaurací České republiky. Kniha je zaměřena na hovězí, telecí a vepřové maso. více


Excellent Menu

Excellent Menu

2006, E. Filipová

100 receptů doprovázejí doporučená vína. více


Pomazánky - rychlé večeře, jednoduché pohoštění

Pomazánky - rychlé večeře, jednoduché pohoštění

2011, A. Doležalová

V kuchařce najdete mnoho inspirací na chuťovky, dezertky a jiné výrobky studené kuchyně, kterými na úrovni pohostíte nečekanou i ohlášenou návštěvu či kulinářsky zpestříte jakoukoliv oslavu. více


Oblíbené kuřecí recepty

Oblíbené kuřecí recepty

2010, A. Doležalová

Tato kuchařka má být inspirací pro všechny, kdo chtějí vařit s fantazií a při přípravě se neomezovat jenom na klasické pečené kuře s bramborem. Najdete zde pestrý soubor receptů, které vycházejí z dostupných surovin, vět... více


< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >