koření

štítky

64 knih


Kurkuma - Ájurvédské koření životaKurkuma - Ájurvédské koření života2012, Prashanti De Jager

Kniha obsahuje vážná vědecká fakta a seznam klinických referencí, příběhy, lidové zvyky a postřehy o tomto koření, a úchvatný seznam použití podpořený vědeckými referencemi. více


Nebezpečné chutě - Příběh kořeníNebezpečné chutě - Příběh koření2008, Andrew Dalby

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření od Antonína - Co budu vařit? Extra qualityKoření od Antonína - Co budu vařit? Extra quality2001, kolektiv autorů

Jak vznikla tato kniha co budu vařit? Každý týden jsme se snažili nabídnout Vám jeden vynikající ozkoušený recept s naším kořením který měl pomoci řešit problém co zase uvařit. 1. díl oblíbené kuchařky.... více




Chilli - průvodce světem pálivého jídlaChilli - průvodce světem pálivého jídla2019, Dominika Wittenberg Gašparová

Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli představuje kromě autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty, jejich roztodivné tvary, chuťové zvláštnosti či míru pálivos... více


Omáčky a jejich kořeníOmáčky a jejich koření2002, Karel Höfler

150 receptů tradičně i netradičně více


Nejlepší recepty pikantních chutíNejlepší recepty pikantních chutí2008, Pavla Michňová

V knize najdeme recepty pikantních jídel s česnekem,paprikami,feferonkami,kari kořením,chilli,křenem,zázvorem aj. více


Jídla pikantních chutíJídla pikantních chutí2006, Libuše Vlachová

Každý z nás zatouží pochutnat si na dobrém, ostrém pikantním pokrmu. Může to být polévka, předkrm, avšak nejčastěji jídla s masem. Záleží na výběru koření, surovin a technologii vaření. více


Koření v naší kuchyni - Přes 200 receptů jídel s vybraným kořenímKoření v naší kuchyni - Přes 200 receptů jídel s vybraným kořením2005, Miloslav Nosovský

Ne nadarmo se říká, že koření je kouzlem vaší kuchyně. Koření je to, co jídlo činí jídlem, největší tajemství kuchařů, základ různorodosti kuchyní a kultur národů světa. V této knížce nahlížíme do historie používání koř... více


Koření v dnešní kuchyni II.Koření v dnešní kuchyni II.1980, Markéta Králová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Plujeme do IndiePlujeme do Indie1946, Kees van der Geest

Vyprávění podle starých lodních deníků o cestě holandských lodí do Východní Indie a jejich dobrodružstvích. více


Tradiční koření. I.Tradiční koření. I.2001, Dagmar Lánská

Podtitul: Od anýzu po zázvor Bylinky a koření jsou magií a inspirací každé kuchyně. Vniknout do tajemství jejich užívání je základem skutečného kuchařského umění, které povyšuje rutinu na kouzelnictví s nevyčerpateln... více


Koření a jeho užití v ilustracích Zdenky KrejčovéKoření a jeho užití v ilustracích Zdenky Krejčové2010, Dagmar Lánská

Historie používání koření, jeho význam pro zdraví, přehled jednotlivých druhů aromatických rostlin s botanickým popisem, původem a rozšířením, obsahem účinných látek a doporučení k využití v kuchyni.... více


KořeníKoření2004, Filip Murin

Malý průvodce kořením, jeho původem, pěstováním a použitím. více


Rafinované kořeníRafinované koření2007, Bettina Matthaei

Ochucujte rafinovaně! Muškátový oříšek patří k bramborové kaši stejně jako skořice do švestkových povidel… ale proč byste se nemohli vydat při ochucování po nových cestách? S naším výběrem nejkrásnějších receptů pro labu... více


Recepty s vůní koření - 147 receptůRecepty s vůní koření - 147 receptů2002, Marie Malachová

Kuchařka obsahující 147 receptů. Recepty jsou dělené podle koření a o každém z nich je napsána krátká informace. více


3