koření
štítky
74 knih
Lovci koření na cestě do bájné Indie 1997, Edith Huyghe
Dějiny světového obchodu s kořením. Obchodní cesty spojující kontinenty a civilizace. Koření jako kulturní fenomén. Strategický význam koření. Námořní plavby a zeměpisné objevy. Boj o monopol světového obchodu a jeho ... více
Kořeněná kuchařka 2007, Zuzana Francková
Abecedně seřazené známé i neznámé koření a bylinky, jejich léčivé účinky a u každého nejméně jeden vzorový recept, návody, jak je míchat a k čemu voňavé směsice využít. Rady, jak rychle a levně vylepšit docela obyčejný o... více
Jak používat koření 1993, Dagmar Lánská
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Kurkuma - Ájurvédské koření života 2012, Prashanti De Jager
Kniha obsahuje vážná vědecká fakta a seznam klinických referencí, příběhy, lidové zvyky a postřehy o tomto koření, a úchvatný seznam použití podpořený vědeckými referencemi. více
Koření, houby, víno 1987, Jiří Baier
Uspořádali Alena Vlčková a Jan Dienstbir, oddíl O houbách napsali Ján Majerník a Jiří Baier, ze slovenského originálu (Smena) přeložila J. Kintnerová-Reisová, oddíl O víně napsal Petr Markov. Ilustrovali V. Ban, M. Bart... více
Exotické koření s recepty 2019, Pavel Sedláček
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují... více
Koření pro chuť a vůni 2009, Dagmar Lánská
Sůl nad zlato čili bez soli se nedá vařit – kdo by neznal nesmrtelnou pravdu klasické pohádky?! Ale nejen sůl, totéž platí o koření. Koření dodává pokrmům chuť a to v nekonečné škále variací a odstínů. Prospívá dobrému t... více
Koření - Popis a použití 2006, Monika Zilliken
Základní informace o koření a bylinkách řazených abecedně podle latinských názvů, o jejich historii, výskytu, vlastnostech a obsahových látkách Nejdůležitější směsi koření: bouquet garni, chilli, karí, fines herbes, koř... více
Chilli kuchařka: Vaříme z ostra! 2021, Kateřina Bičíková Harudová
Chilli kuchařka je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla „hodit nějaké čili“ (a pak poslouchat kňourání citlivějších jazýčků, že se to ... více
Koření a bylinky v kuchyni 2009, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Hledám pokusné králiky k ochutnávce svých kuchařských experimentů 2009, Viveka Sandklef
Více než 50 jednoduchých, avšak vynalézavých receptů pro nekonvenční labužníky s fantazií. více
Koření od Antonína - Co budu vařit ? II. 2003, kolektiv autorů
24 receptů, 3 navíc a 3 nelúspěšnější z minulého dílu- a to vše s nejrozmanitějším kořením více
Vůně koření 1981, Zdeněk Žáček
Po stručné historii koření následuje popis 64 druhů koření, jehož se dnes v kuchyni používá. U každého druhu je zpráva o prvním výskytu, místu původu a rozšíření, botanické zařazení, způsob pěstování, sklízení a vhodnost... více
Velká kniha koření, bylin a aromatických rostlin 2006, Ernest Small
Souhrn vyčerpávajících informací o 125 druzích domácích i exotických bylin a dřevin, které pro svůj obsah aromatických látek nacházejí uplatnění v kuchyni - jako koření, salátové přísady, čajové či jiné nápojové ingredie... více
Kurkumová kuchařka 2018, kolektiv autorů
Kurkuma, považovaná za nejúčinnější přírodní lék proti otokům, se již po staletí využívá v tradiční čínské a indické medicíně. Nejnovější studie poukazují na protirakovinné vlastnosti kurkumy a na efekt, který má v léčbě... více
Omáčky a jejich koření 2002, Karel Höfler
150 receptů tradičně i netradičně více
Koření v dnešní kuchyni II. 1980, Markéta Králová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Tajemná vůně koření 2010, Klára Trnková
Kniha Tajemná vůně koření obsahuje popisy domácích a exotických druhů koření a rady pro jejich pěstování. Obrázky jsou převzaty ze starých malovaných herbářů, kde jsou rostliny názorně vyobrazeny. Knížka je doplněna zají... více
Plujeme do Indie 1946, Kees van der Geest
Vyprávění podle starých lodních deníků o cestě holandských lodí do Východní Indie a jejich dobrodružstvích. více
Koření známé a neznámé 2007, Klára Lorencová
Kniha podává ucelený přehled v současnosti dostupného koření, a to nejen druhy běžné užívané, ale rovněž i ty exotické, s nimiž se setkáme při cestování a jež nejspíše dorazí brzy na náš trh a informace o nich chybějí. V... více