koření

štítky

74 knih


Koření od Antonína - Co budu vařit? Extra quality 80% Koření od Antonína - Co budu vařit? Extra quality 2001, kolektiv autorů

Jak vznikla tato kniha co budu vařit? Každý týden jsme se snažili nabídnout Vám jeden vynikající ozkoušený recept s naším kořením který měl pomoci řešit problém co zase uvařit. 1. díl oblíbené kuchařky. více


Koření v naší kuchyni - Přes 200 receptů jídel s vybraným kořením 100% Koření v naší kuchyni - Přes 200 receptů jídel s vybraným kořením 2005, Miloslav Nosovský

Ne nadarmo se říká, že koření je kouzlem vaší kuchyně. Koření je to, co jídlo činí jídlem, největší tajemství kuchařů, základ různorodosti kuchyní a kultur národů světa. V této knížce nahlížíme do historie používání koř... více


Koření v dnešní kuchyni II. 60% Koření v dnešní kuchyni II. 1980, Markéta Králová

Popis knihy není zatím k dispozici. více




Plujeme do Indie 100% Plujeme do Indie 1946, Kees van der Geest

Vyprávění podle starých lodních deníků o cestě holandských lodí do Východní Indie a jejich dobrodružstvích. více


Koření známé a neznámé 100% Koření známé a neznámé 2007, Klára Lorencová

Kniha podává ucelený přehled v současnosti dostupného koření, a to nejen druhy běžné užívané, ale rovněž i ty exotické, s nimiž se setkáme při cestování a jež nejspíše dorazí brzy na náš trh a informace o nich chybějí. V... více


Nejlepší recepty pikantních chutí 100% Nejlepší recepty pikantních chutí 2008, Pavla Michňová

V knize najdeme recepty pikantních jídel s česnekem,paprikami,feferonkami,kari kořením,chilli,křenem,zázvorem aj. více


Zelené koření 80% Zelené koření 1991, Dagmar Lánská

Zásady pěstování - založení a ošetřování záhonků - setí a sázení - sklizeň - sběr - využití - recepty na směsi více


Jídla pikantních chutí 100% Jídla pikantních chutí 2006, Libuše Vlachová

Každý z nás zatouží pochutnat si na dobrém, ostrém pikantním pokrmu. Může to být polévka, předkrm, avšak nejčastěji jídla s masem. Záleží na výběru koření, surovin a technologii vaření. více


Tradiční koření. I. 0% Tradiční koření. I. 2001, Dagmar Lánská

Podtitul: Od anýzu po zázvor Bylinky a koření jsou magií a inspirací každé kuchyně. Vniknout do tajemství jejich užívání je základem skutečného kuchařského umění, které povyšuje rutinu na kouzelnictví s nevyčerpateln... více


Koření a jeho užití v ilustracích Zdenky Krejčové 0% Koření a jeho užití v ilustracích Zdenky Krejčové 2010, Dagmar Lánská

Historie používání koření, jeho význam pro zdraví, přehled jednotlivých druhů aromatických rostlin s botanickým popisem, původem a rozšířením, obsahem účinných látek a doporučení k využití v kuchyni. více


Všechno o koření - svazek 1 0% Všechno o koření - svazek 1 1991, Oldřich Jurman

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření 0% Koření 2004, Filip Murin

Malý průvodce kořením, jeho původem, pěstováním a použitím. více


Kurkuma 0% Kurkuma 2019, Sabrina Sue Daniels

Indický šafrán a dalších tisíc jmen - to je kurkuma, důležitá rostlina podivuhodné síly, která se v ajurvédské a čínské medicíně používá už přes 3000 let. Nejenže obsahuje přes 90 aktivních látek a antioxidantů s protizá... více


Rafinované koření 0% Rafinované koření 2007, Bettina Matthaei

Ochucujte rafinovaně! Muškátový oříšek patří k bramborové kaši stejně jako skořice do švestkových povidel… ale proč byste se nemohli vydat při ochucování po nových cestách? S naším výběrem nejkrásnějších receptů pro labu... více


Zlaté babičkine bylinky a korenie 0% Zlaté babičkine bylinky a korenie 2011, kolektiv autorů

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření z babiččiny zahrádky % Koření z babiččiny zahrádky 2021, Klára Trnková

Koření je nezbytnou součástí pokrmu, zvýrazňuje a harmonizuje chutě, dodává mu neodolatelnou vůni a podporuje chuť k jídlu. Ke kořenění se využívají různé části rostlin, a to jak listy nebo květy, tak kořínky či oddenky,... více


Kuchařka nejen na neděli: Aneb jak vaří čerti 0% Kuchařka nejen na neděli: Aneb jak vaří čerti 1996, Jaroslav Vašák

Pokrmy ostré, pálivé....... více


Zelené koření I. 0% Zelené koření I. 2002, Dagmar Lánská

První díl řady O koření a kořenění přináší knížku Zelené koření I., která se zabývá pěstovanými druhy koření. V abecedním pořadí - od anděliky po yzop - jsou uvedeny druhy pěstovaného koření, jeho charakteristika, způsob... více


Zelenina od A do Z 0% Zelenina od A do Z 2008, Dagmar Lánská

Ing. Dagmar Lánská je proslulou autorkou specializovanou využití zeleniny a koření, její publikace mají početnou čtenářskou obec a opakovaně vycházejí. Publikace o úloze zeleniny v našem stravování a přípravě zeleninovýc... více


Koření - Jak vybírat a používat koření v kuchyni 0% Koření - Jak vybírat a používat koření v kuchyni 2002, Sallie Morris

Více jak 50 druhů koření a 35 kořenicích směsí. Základní recepty použití s podrobnými návody krok za krokem, doplněné barevnými fotografiemi. Koření jako dekorace a vonné dárky. více