konzervace a sterilace potravin
štítky
63 knih
Uchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle 2019, Eva Hauserová
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababič... více
Konzervujeme maso v domácnosti 1959, Jaroslav Balaštík
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Domácí konzervování - kompoty, džemy, mošty, vína 1995, Karel Půhoný
Praktická příručka pro domácnost, která přináší recepty na domácí přípravu kompotů, protlaků a kečupů, ovocných moštů a vín, džemů, marmelád, povidel, sterilované zeleniny a hub. Více než 130 receptů na to, jak bez po... více
Ako konzervovať ovocie, zeleninu, mäso 1989, Ján Silvester Kaščák
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Zavařování 2000, Libuše Vlachová
Postupy na konzervaci ovoce a zeleniny,výrobu džemů,marmelád,rosolů,klevel, protlaků,past, kojeneckých přesnídávek,moštů,sirupů a proslazeného ovoce více
Udíme, vaříme a konzervujeme podle vyzkoušených receptů 2016, Alena Doležalová
Kuchařka seznamuje s průběhem domácí zabijačky a výrobou zabijačkových specialit, domácího uzeného masa, domácí šunky, klobás, salámů, párků a dalších masných výrobků. Čtenáři zde najdou mnoho výborných receptů na přípra... více
Zavařování 2003, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Výroba uzenin, specialit a konserv 2018, Jaroslav Bezděk
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vy... více
Zavařujeme ovoce a zeleninu 2009, Jaroslav Vašák
Jak nejlépe využít úrodu Správné postupy k uchování vitaminů a minerálních látek Sušení, zmrazování, sterilování ovoce, zeleniny a hub Více naž 400 návodů včetně receptů vhodných pro diabetiky Způsoby konzervace masa a h... více
Zavařujeme a nakládáme podle vyzkoušených receptů 2016, Alena Doležalová
Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které získávají stále větší oblibu. Co může ... více
Konzervujeme po celý rok 2011, Heinz K. Gans
Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky nebo zakoupené potraviny uchovám... více
Zavařujeme pro diabetiky 2001, Jaroslav Kalivoda
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Konzervovanie v domácnosti 1980, Jaroslav Balaštík
Autora knihy, Ing. Jaroslava Balaštíka, jedného z našich najlepších konzervárenských odborníkov, čitateľská verejnosť dobre pozná. Jeho knihy o konzervovaní v domácnosti iste nechýbajú ani v jednej domácnosti a sú prakti... více
Zavařujeme ovoce - nakládáme zeleninu 1988, Hana Sedláčková - Pačová
V této publikaci zdaleka nejsou všechny způsoby a možnosti konzervace ovoce a zeleniny. Jsou zde uvedeny nejzákladnější a nejčastější způsoby úprav. Jde totiž o to, aby ani kousek ovoce nepřišel nazmar. více
Konzervujeme ovocie, zeleninu a mäso v domácnosti 2007, Ján Silvester Kaščák
Za konzerváciu pokladáme taký úmyselný zákrok, ktorý premení surovinu na formu skladovateľnú dlhšie ako dovoľuje jej trvanlivosť. Zámerom publikácie je poukázať na dôležitosť konzervácie, jej význam sociálny a hygienický... více
Suroviny, pro 1. a 2. ročník OU a UŠ oboru konzervář 1976, František Ilčík
Učebnice pro 1. a 2. ročník odborných učilišť a učňovských škol oboru konzervář. Obsah: 1. ročník: Úvodní část, Ovoce jako průmyslová surovina, Zelenina jako průmyslová surovina, Přejímání a skladování ovoce a zelenin... více
Domácí konservace v plechovkách 1949, Jan Havelka
Jednoduchý způsob, jak lze potravinové přebytky rozumně uložit a zachovat. více
Uzení, nakládání a konzervování masa 2012, Bernhard Gahm
Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina - ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský řezník, ukazuje, jak se má maso správně naso... více
Jak uchovávat potraviny 2011, Gabriele Lehari
Příručka radí, jak správně uchovávat, skladovat, konzervovat, zmrazovat, sušit, nakládat, zavařovat či kandovat různé druhy potravin. více
Mrazíme ovocie a zeleninu 2008, Eva Paulovičová
V tejto knihy nájdete nielen návod, ako zeleninu a ovocie zmrazovať, ale aj množstvo receptov, ako mrazenú zeleninu a ovocie pripravovať. více