jídlo
štítky
41 knih


Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. více


Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více

Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více


Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více


Máme za sebou pěkný kus cesty. Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech Česka – a nezapomněli se radit s vámi... více


Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jame... více


Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou více


Je začátek normalizace. 51. vojenský prapor potrubní dopravy provedl povinné čistky, mezi suspendovanými je i prostořeký štábní lékař Josef a prvotřídní kuchař útvaru Hans. Navzdory politické nespolehlivosti jsou nečekan... více


Jak vypadá jablíčko, když se rozkrojí? Co bude dnes k obědu? A co se maže na chleba k snídani? Je zdravější hrášek, nebo hranolky? Které ovoce je oranžové? Rozdělí se mlsná holčička o bonbony? Stačí jen vložit prstík do ... více


Věděli jste, že mrkev byla původně červená? Jak dlouho trvá soustu, než se dostane z pusy do žaludku? Opravdu vám zkudrnatí vlasy, když budete jíst chlebové kůrky? Knížka nabitá bizarními informacemi i nahodilými ma... více


.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více


„Jedla jsem v naději, že když budu obrovská, moje tělo bude v bezpečí. Pohřbila jsem dívku, kterou jsem byla, protože té se děly nehezké věci. Ale ona tu je i nadále. Pokouším se propsat zpátky k ní a říct jí to, co potř... více


Kuchařka Víme , co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví a přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. více


První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či... více


Slavný kuchař a spisovatel procestoval celý svět a přitom pátral po znamenitém jídle a zažíval dobrodružství. Výsledkem jeho několikaletého kulinářského putování je cestopisný televizní seriál nazvaný No Reservations i t... více