jídlo

štítky

41 knih


Impérium jídlaImpérium jídla2019, Andrew Rimans

Jsme to, co jíme. Dějiny lidstva prostřednictvím jídelního stolu Jsme to, co jíme. Tento aforismus nám sděluje velice hlubokou pravdu o naší civilizaci, pravdu, která hrála v dějinách lidstva po tisíce let nesmírně význ... více


100 největších fuj! na světě100 největších fuj! na světě2010, Anna Claybourne

Jak se vyrovnat s tím, co nám zrovna nevoní nebo nechutná...? Odpuzující potrava, svědící kousnutí, odporný zápach či plaziví tvorové... Nad tím vším často ohrnujeme nos, nebo před tím s hrůzou couváme. Ale ne nadarmo se... více


Jídlo - dějiny chutiJídlo - dějiny chuti2008, Paul Freedman

První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitk... více




Jídlo jako lékJídlo jako lék2000, Henry G. Bieler

Chorým sa dá pomôcť aj vhodnou potravinovou skladbou. K tomuto poznatku autor dospel po dlhom štúdiu, klinických výskumoch a laboratornými rozbormi krvi a moču. Boli situácie, kedy aj autor musel použiť určité lieky, ale... více


Jak se fotografuje jídloJak se fotografuje jídlo2019, Alena Hrbková

Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) n... více


Ako zvíťaziť nad kokosovým orechom a nevypichnúť si oko paličkamiAko zvíťaziť nad kokosovým orechom a nevypichnúť si oko paličkami2017, Ashley Blom

Niekedy to pri hostine všetko ide ako po masle... až kým nedorazí artičoka. Čo urobíte potom? (Odpoveď: Začnite odspodu cibuľky artičoky a jemne vytiahnite lístok. Chyťte vrchnú časť lístka, spodné dve tretiny namočte do... více


Co pijeme a jíme?Co pijeme a jíme?2015, Irina Vladimirovna Jermakovа

Potřebujeme vědět, jakou kvalitu vody a jaké množství potřebujeme. Autor dokazuje na konkrétních případech, jaké nepříznivé následky může lidem působit nedostatek vody a k čemu vede zdánlivě nevinná záměna vody za sladké... více


Jídlo jako lékJídlo jako lék2005, Edgar Cayce

Jak se stravovat, aby jsme zůstali dlouho zdraví a vitální? Které jídla nám škodí a které prospívají? Vynikající rady nejslavnějšího amerického léčitele E. Cayceho více


1001 chutí, které musíte poznat, než umřete1001 chutí, které musíte poznat, než umřete2010, Frances Case

V další knize z populární série 1001 se seznámíme s lahůdkami z celého světa a dozvíme se o jejich původu i o tom, kde a jak si na nich nejlépe pochutnat. Kniha je systematicky rozčleněna do jednotlivých kategorií od mas... více


Jídlo a proměnaJídlo a proměna2004, Eve Jackson

Kniha se zabývá symbolikou jídla ve snech, pohádkách a mýtech. více


Zen a umění jídlaZen a umění jídla2001, Silvana Schwitzer

Tato kniha vám nabízí spojení ducha s jídlem. Podle staré stradice buddhismu a s ním spojeného zenu se pouští do vysvětlení energetického působení potravin na člověka, jin a jang principy stravování a na nemoci z jídla. ... více


Náboženství a jídloNáboženství a jídlo2005, Tomáš Bubík

Sborník příspěvků z religionistické konference věnující se různým vztahům a souvislostem mezi rozmanitými náboženskými tradicemi a jejich jídelními a stravovacími zvyklostmi, předpisy a zákazy. více


Uchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déleUchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle2019, Eva Hauserová

Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababič... více


Pripravujeme šalátyPripravujeme šaláty1998, Anne Willan

Knižka zo série "101 praktických rád" k vám prichádza s radami o šalátoch... více


Slovenská kuchárkaSlovenská kuchárka1997, Mária Szemesová

Kuchárska kniha pre všetkých Obsah: - Zdravá výživa a jej zdroje - Predjedlá - Polievky, závarky a vložky do polievok - Hlavné jedlá - Doplnky k hlavným jedlám - Jedlá rýchleho občerstvenia - Múčniky,... více


2