houbové recepty
štítky
39 knih
Houby v přírodě a v kuchyni 1969, Miroslav Smotlacha
1. vydání kapesního atlasu hub našeho předního mykologa, doplněné současně i kuchařskými recepty na nejvhodnější úpravu jednotlivých druhů jedlých hub. Autorem kreseb hub je Josefe Novák . více
Jihočeská houbařská kuchařka 1986, Vilém Vrabec
Bohatá obrazová příloha hub a jídel z nich. více
Houbařská kuchařka 1989, Miroslav Smotlacha
1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více
100 a 1 jídel z hub a na houbách 1983, Oldřich Kosek
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Dřevní houby v přírodě a kuchyni 2014, Radomír Socha
Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích ... více
Houby v kuchyních světa 1981, Jiří Baier
Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více
Pěstování hub 2019, Tavis Lynch
Houby jsou plné vitaminů a antioxidantů a dodávají pokrmům jedinečnou chuť – ti, kteří nechtějí čekat na houbařskou sezonu, si je mohou sami vypěstovat. Není třeba se při tom omezit na tradiční žampiony, ale je možné och... více
Houbová kuchařka 2012, Pavel Martin
Nejchutnější klasika i speciality na 152 způsobů. Nová kniha od autora 43 úspěšných kuchařek! Houby patří odnepaměti do české kuchyně. A česká kuchyně prostě letí. Vracíme se ke klasické české kuchyni a s gustem ochutnáv... více
Domácí sušení 2008, Karina Havlů
Podtitul: ovoce, zelenina, houby, ovocné a zeleninové placky, bylinky, maso a ryby Návody na sušení ovoce, zeleniny, hub, masa, ryb, bylinek, pečiva, těstovin, sýrů a více než 250 zajímavých receptů. více
Houby: 220 dobrých receptů na úpravu hub 2010, Radka Hrevušová
Kuchařka nabízí recepty na rozmanité úpravy hub – vařené, dušené, smažené či pečené pokrmy, bezmasé, i s masem, saláty, pomazánky a konzervování. více
Kozlova houbařská kuchařka 2008, neznámý - neuveden
Stát se houbařem je snadné. Stane se jím každý, kdo vkročí do lesa a v trávě spatří první kousek. Sbírání je vášeň, práce i umění. Poctivý houbař nachodí kilometry, než objeví svá místa, která se mu odmění plným košíkem... více
Houbařský atlas s osvědčenými kuchařskými recepty 2004, Miroslav Smotlacha
Nepostradatelný průvodce pro každého houbaře i kuchaře. Obsahuje podrobný popis jednotlivých druhů hub, jejich výskyt a dobu růstu. 2. vydání více
Tradičná babičkina kuchárka 1 - jeseň/zima 2014, Vladimír Horecký
Zemiaky sú nenahraditeľnou surovinou v každej kuchyni. Sú nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Pre ich širokú použiteľnosť ich právom označujeme ako náš druhý chlieb. Môžeme ich pripravovať ako prílohu k hlavnému jedlu,... více
Houby v kuchyni 2009, Vladimír Chaloupka
Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více
Žampióny, pěstování a kuchyňská úprava 1977, Miroslav Smotlacha
Informace o pěstování hub v domácích podmínkách, příprava substrátu pro pěstování, způsoby zpracování a úpravy žampiónů. více
Houbový jídelníček z Choceňska - 50 netradičních receptů 2002, Antonín Hemerka
Houbový jídelníček z Choceňska - Antonín Hemerka. více
Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub 2014, Antonín Hemerka
Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub více
Žampiónová kuchařka 2000, Václav Vykydal
Do této kuchařky zařadil autor recepty odzkoušené. Veškeré suroviny pro přípravu uváděných jídel jsou dostupné v naší obchodní síti. Sbírku zahajují polévky, následují jídla ze žampiónů. Pak následují speciality ze žampi... více
Houby v naší kuchyni 2006, Libuše Vlachová
Recepty na masové pokrmy s houbami, houby jako samostatná jídla, houbové polévky a omáčky, teplé a studené pokrmy a konzervaci hub s tabulkou pro vhodné použití různých druhů hub k přípravě pokrmů. více
Houby v kuchyních světa 1984, Viktor Faktor
Houbaření je snad největší a nejhromadnější českou vášní, které se podle statistik pravidelně věnuje sedmdesát procent Čechů. Znám sice řadu Čechů, kteří houby nejedí, ale nedokáži si vzpomenout na jediného, který by se ... více