houbové recepty

štítky

39 knih


Houby v přírodě a v kuchyni 85% Houby v přírodě a v kuchyni 1969, Miroslav Smotlacha

1. vydání kapesního atlasu hub našeho předního mykologa, doplněné současně i kuchařskými recepty na nejvhodnější úpravu jednotlivých druhů jedlých hub. Autorem kreseb hub je Josefe Novák . více


Jihočeská houbařská kuchařka 98% Jihočeská houbařská kuchařka 1986, Vilém Vrabec

Bohatá obrazová příloha hub a jídel z nich. více


Houbařská kuchařka 100% Houbařská kuchařka 1989, Miroslav Smotlacha

1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více




100 a 1 jídel z hub a na houbách 85% 100 a 1 jídel z hub a na houbách 1983, Oldřich Kosek

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Dřevní houby v přírodě a kuchyni 100% Dřevní houby v přírodě a kuchyni 2014, Radomír Socha

Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích ... více


Houby v kuchyních světa 80% Houby v kuchyních světa 1981, Jiří Baier

Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více


Pěstování hub 80% Pěstování hub 2019, Tavis Lynch

Houby jsou plné vitaminů a antioxidantů a dodávají pokrmům jedinečnou chuť – ti, kteří nechtějí čekat na houbařskou sezonu, si je mohou sami vypěstovat. Není třeba se při tom omezit na tradiční žampiony, ale je možné och... více


Houbová kuchařka 100% Houbová kuchařka 2012, Pavel Martin

Nejchutnější klasika i speciality na 152 způsobů. Nová kniha od autora 43 úspěšných kuchařek! Houby patří odnepaměti do české kuchyně. A česká kuchyně prostě letí. Vracíme se ke klasické české kuchyni a s gustem ochutnáv... více


Domácí sušení 100% Domácí sušení 2008, Karina Havlů

Podtitul: ovoce, zelenina, houby, ovocné a zeleninové placky, bylinky, maso a ryby Návody na sušení ovoce, zeleniny, hub, masa, ryb, bylinek, pečiva, těstovin, sýrů a více než 250 zajímavých receptů. více


Houby: 220 dobrých receptů na úpravu hub 80% Houby: 220 dobrých receptů na úpravu hub 2010, Radka Hrevušová

Kuchařka nabízí recepty na rozmanité úpravy hub – vařené, dušené, smažené či pečené pokrmy, bezmasé, i s masem, saláty, pomazánky a konzervování. více


Kozlova houbařská kuchařka 90% Kozlova houbařská kuchařka 2008, neznámý - neuveden

Stát se houbařem je snadné. Stane se jím každý, kdo vkročí do lesa a v trávě spatří první kousek. Sbírání je vášeň, práce i umění. Poctivý houbař nachodí kilometry, než objeví svá místa, která se mu odmění plným košíkem... více


Houbařský atlas s osvědčenými kuchařskými recepty 80% Houbařský atlas s osvědčenými kuchařskými recepty 2004, Miroslav Smotlacha

Nepostradatelný průvodce pro každého houbaře i kuchaře. Obsahuje podrobný popis jednotlivých druhů hub, jejich výskyt a dobu růstu. 2. vydání více


Tradičná babičkina kuchárka 1 - jeseň/zima 90% Tradičná babičkina kuchárka 1 - jeseň/zima 2014, Vladimír Horecký

Zemiaky sú nenahraditeľnou surovinou v každej kuchyni. Sú nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Pre ich širokú použiteľnosť ich právom označujeme ako náš druhý chlieb. Môžeme ich pripravovať ako prílohu k hlavnému jedlu,... více


Houby v kuchyni 100% Houby v kuchyni 2009, Vladimír Chaloupka

Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více


Žampióny, pěstování a kuchyňská úprava 60% Žampióny, pěstování a kuchyňská úprava 1977, Miroslav Smotlacha

Informace o pěstování hub v domácích podmínkách, příprava substrátu pro pěstování, způsoby zpracování a úpravy žampiónů. více


Houbový jídelníček z Choceňska - 50 netradičních receptů 100% Houbový jídelníček z Choceňska - 50 netradičních receptů 2002, Antonín Hemerka

Houbový jídelníček z Choceňska - Antonín Hemerka. více


Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub 100% Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub 2014, Antonín Hemerka

Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub více


Žampiónová kuchařka 80% Žampiónová kuchařka 2000, Václav Vykydal

Do této kuchařky zařadil autor recepty odzkoušené. Veškeré suroviny pro přípravu uváděných jídel jsou dostupné v naší obchodní síti. Sbírku zahajují polévky, následují jídla ze žampiónů. Pak následují speciality ze žampi... více


Houby v naší kuchyni 100% Houby v naší kuchyni 2006, Libuše Vlachová

Recepty na masové pokrmy s houbami, houby jako samostatná jídla, houbové polévky a omáčky, teplé a studené pokrmy a konzervaci hub s tabulkou pro vhodné použití různých druhů hub k přípravě pokrmů. více


Houby v kuchyních světa 100% Houby v kuchyních světa 1984, Viktor Faktor

Houbaření je snad největší a nejhromadnější českou vášní, které se podle statistik pravidelně věnuje sedmdesát procent Čechů. Znám sice řadu Čechů, kteří houby nejedí, ale nedokáži si vzpomenout na jediného, který by se ... více