gastronomie
štítky
69 knih
S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 2008, Vladimír Tomčík
O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarensky život. více
Hledání pravdy o víně - Víno a jídlo 2001, Libor Ševčík
Cílem publikace není předložit veřejnosti odborné knihy, ale pokusit se přinést přehlednou čtivou formou maximum informací o víně. Snahou autora není poučovat profesionály, ale udělat z laiků lidi poučené. Kniha obsahuje... více
Krajiny prostřených i prázdných stolů I. 2016, Milena Lenderová
Monograie je věnována evropské gastronomii od středověku do 20. století, geograficky je zaměřena na střední Evropu. Vychází z předpokladu, že jídlo uspokojuje jednu ze základních životních potřeb a způsob tohoto uspokoje... více
Budweiser Budvar (1895–2015) 2015, Ivo Hajn
Rozsáhlá kniha byla vydána ke 120. výročí založení pivovaru. Kniha ve 12 kapitolách popisuje historii pivovarnictví v Českých Budějovicích a obsahuje dosud nejucelenější informace o pivovaru Budějovický Budvar, n.p. od j... více
Spišské párky 2013, Mona Salamon
Faktograficko-beletristická novela o mäsiarskom remesle výrobcu spišských párkov, osobné príbehy ľudí a dobová atmosféra v multietnickom prostredí Spišského Podhradia. více
Netradiční gastronomie 2010, Jaroslav Vašák
Kuchařka pro širší veřejnost. více
Moderní obsluha 1993, Antonín Srkala
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Podnikání v hotelnictví a gastronomii 2009, František Smetana
Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zaří... více
Výživa v kostce 1997, Stanislav Hrubý
Publikace Výživa v kostce je součástí edice "Gastronomie" a svým charakterem navazuje na předcházející díly. Je určena jak studentům všeobecně vzdělávacích a hlavně odborných škol, tak i veřejnosti.Výživa je jedním ze zá... více
Gastronomický a společenský průvodce světem - I. Evropa 1999, Dobromil Ječný
Kniha zaměřená na gastronomii a etiketu více
Dějiny kulinářství II 2010, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší druhý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více
Gastronomický kvíz 2015, Jaroslav Vašák
v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje ví... více
Gastronomie: Technologie v kostce 1996, Karel Štěpánek
Gastronomie. Tato kniha není jen klasickou učebnicí technologie přípravy pokrmů, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky. více
Dějiny kulinářství III. 2010, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší třetí díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii více
Domáci Gurmán 2015, Vladimír Bodina
Kniha, ktorá vznikla na podnet zákazníkov, ktorí pravidelne navštevujú reštauráciu šéfkuchára Bodiny a neustále si pýtajú recepty na jedlá, ktoré pre nich pripravuje. Recepty sú použitel'né aj v domácich podmienkach bez ... více
Dějiny kulinářství IV 1991, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší čtvrtý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více
Hostili jsme svět 1970, Miroslav Hříbek
Kniha o českých lidech, kteří předváděli své obchodní, kuchařské a číšnické umění po celém světě. Brusel´58, Moskva´59, Lipsko´61, Paříž´66, Montreal´67 více
Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český 2004, Libor Krejčiřík
Předkládaný slovník obsahuje zhruba 10 000 termínů z oblasti gastronomie, kulinářství, jídelních lístků, technologie přípravy jídel, surovin, potravinářství, pohostinství a příbuzných oborů. Podobný slovník nebyl u nás d... více
Kulinárna kultúra regiónov Slovenska 2012, Katarína Slobodová Nováková
Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. více
Názvy a popisy jídel 1993, kolektiv autorů
Lexikon popisů jídel české kuchyně se stručnou charakteristikou, informacemi o přípravě a použitých základních surovinách. Nejprve uvedeno v jazyce českém, potom v překladech do italštiny, němčiny, angličtiny a francouzs... více