gastronomie

štítky

69 knih


S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 100% S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 2008, Vladimír Tomčík

O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarensky život. více


Hledání pravdy o víně - Víno a jídlo 80% Hledání pravdy o víně - Víno a jídlo 2001, Libor Ševčík

Cílem publikace není předložit veřejnosti odborné knihy, ale pokusit se přinést přehlednou čtivou formou maximum informací o víně. Snahou autora není poučovat profesionály, ale udělat z laiků lidi poučené. Kniha obsahuje... více


Krajiny prostřených i prázdných stolů I. 100% Krajiny prostřených i prázdných stolů I. 2016, Milena Lenderová

Monograie je věnována evropské gastronomii od středověku do 20. století, geograficky je zaměřena na střední Evropu. Vychází z předpokladu, že jídlo uspokojuje jednu ze základních životních potřeb a způsob tohoto uspokoje... více




Budweiser Budvar (1895–2015) 100% Budweiser Budvar (1895–2015) 2015, Ivo Hajn

Rozsáhlá kniha byla vydána ke 120. výročí založení pivovaru. Kniha ve 12 kapitolách popisuje historii pivovarnictví v Českých Budějovicích a obsahuje dosud nejucelenější informace o pivovaru Budějovický Budvar, n.p. od j... více


Spišské párky 80% Spišské párky 2013, Mona Salamon

Faktograficko-beletristická novela o mäsiarskom remesle výrobcu spišských párkov, osobné príbehy ľudí a dobová atmosféra v multietnickom prostredí Spišského Podhradia. více


Netradiční gastronomie 0% Netradiční gastronomie 2010, Jaroslav Vašák

Kuchařka pro širší veřejnost. více


Moderní obsluha 0% Moderní obsluha 1993, Antonín Srkala

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Podnikání v hotelnictví a gastronomii 0% Podnikání v hotelnictví a gastronomii 2009, František Smetana

Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zaří... více


Výživa v kostce 0% Výživa v kostce 1997, Stanislav Hrubý

Publikace Výživa v kostce je součástí edice "Gastronomie" a svým charakterem navazuje na předcházející díly. Je určena jak studentům všeobecně vzdělávacích a hlavně odborných škol, tak i veřejnosti.Výživa je jedním ze zá... více


Gastronomický a společenský průvodce světem - I. Evropa 0% Gastronomický a společenský průvodce světem - I. Evropa 1999, Dobromil Ječný

Kniha zaměřená na gastronomii a etiketu více


Dějiny kulinářství II 0% Dějiny kulinářství II 2010, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší druhý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více


Gastronomický kvíz 0% Gastronomický kvíz 2015, Jaroslav Vašák

v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje ví... více


Gastronomie: Technologie v kostce 0% Gastronomie: Technologie v kostce 1996, Karel Štěpánek

Gastronomie. Tato kniha není jen klasickou učebnicí technologie přípravy pokrmů, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky. více


Dějiny kulinářství III. 0% Dějiny kulinářství III. 2010, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší třetí díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii více


Domáci Gurmán % Domáci Gurmán 2015, Vladimír Bodina

Kniha, ktorá vznikla na podnet zákazníkov, ktorí pravidelne navštevujú reštauráciu šéfkuchára Bodiny a neustále si pýtajú recepty na jedlá, ktoré pre nich pripravuje. Recepty sú použitel'né aj v domácich podmienkach bez ... více


Dějiny kulinářství IV 0% Dějiny kulinářství IV 1991, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší čtvrtý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více


Hostili jsme svět 0% Hostili jsme svět 1970, Miroslav Hříbek

Kniha o českých lidech, kteří předváděli své obchodní, kuchařské a číšnické umění po celém světě. Brusel´58, Moskva´59, Lipsko´61, Paříž´66, Montreal´67 více


Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český 0% Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český 2004, Libor Krejčiřík

Předkládaný slovník obsahuje zhruba 10 000 termínů z oblasti gastronomie, kulinářství, jídelních lístků, technologie přípravy jídel, surovin, potravinářství, pohostinství a příbuzných oborů. Podobný slovník nebyl u nás d... více


Kulinárna kultúra regiónov Slovenska 0% Kulinárna kultúra regiónov Slovenska 2012, Katarína Slobodová Nováková

Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. více


Názvy a popisy jídel 0% Názvy a popisy jídel 1993, kolektiv autorů

Lexikon popisů jídel české kuchyně se stručnou charakteristikou, informacemi o přípravě a použitých základních surovinách. Nejprve uvedeno v jazyce českém, potom v překladech do italštiny, němčiny, angličtiny a francouzs... více