drůbež
štítky
103 knih
Drůbeží speciality 1969, Alois Houžvička
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Vzorník plemen drůbeže 1979, kolektiv autorů
Publikace podává přehled plemen velké i zakrslé drůbeže, hus, kachen, krůt a perliček, a to nejen drůbeže, která se u nás chová, ale i některých zahraničních druhů. Informuje o zoologickém zařazení a původu drůbeže a o j... více
Chov drůbeže 2014, Glenn Drowns
Obsažná chovatelská příručka se důkladně zabývá běžnými druhy (slepice, krůty, kachny, husy), a věnuje dostatek pozornosti i méně časté drůbeži (perličky, japonské křepelky, holubi, labutě ad.). Přehledně popisuje základ... více
Kuře, krůta a ryby - 130 receptů 2007, Jitka Höflerová
130 receptů z drůbeže a ryb. více
Drůbež, jak nejvhodněji a nejlépe upravovati se má 1890, Hanna Dumková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Mraznička - náš pomocník: mäso, ryby, hydina 1989, Alice Pinková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Krůta pokaždé jinak - 143 receptů 2002, Josef Hanzlík
143 receptů pro přípravu jídel z krůty. více
Kuchařka - krůta na 150 způsobů 2012, kolektiv autorů
Druhé vydání úspěšné publikace nabízí mnoho zajímavých receptů, podle kterých můžeme pokrmy z krůtího masa připravovat po celý rok, nejen o vánočních svátcích. více
Sto receptů na kuře, krůtu a slepici 2003, Vendy Vrbatová
Tato kuchařka se specializuje na milovníky masa kuřecího, krůtího a slepičího. více
Chováme malú a okrasnú hydinu 1983, Bystrík Ambruš
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Nemoci domácí drůbeže 1920, František Dvořáček
Praktický návod ku poznání a léčení. více
Bílé maso na talíři: drůbež, králík, ryby 2004, Karina Havlů
Recepty z drůbežího, králičího a rybího masa, které jsou snadno stravitelné, bohaté na bílkoviny a obsahují málo tuku a cholesterolu. - 157 receptů více
Výnosný chov drůbeže 1924, Karel Škoda
Návody pro hospodáře a hospodyňky, jak zvelebiti a prakticky zaříditi chov slepic, hus, kachen, krůt, perliček, pávů a labutí. Zařizování vzorných kurníků, konzervování vajec, jakož i výkrm, úprava i zasílání zabité drůb... více
Eva Pilarová vaří pochoutky z drůbeže 1994, Eva Pilarová
Stručná kuchařka pracující s drůbeží jako výchozí surovinou s inspirací a vtipem. více
Drůbež její chov v ilustracích Pavla Procházky 2008, Pavel Vašák
Zájem o chovatelství stále stoupá a odráží přirozenou touhu značné části lidské populace po kontaktu s živými tvory a přírodou vůbec. Domácí ptáci sice mají dlouhou tradici společného soužití s lidmi, ale v současnosti d... více
Jedlá z hydiny, zveriny a vajec 1984, Ladislav Bobiš
Vycházíme-li z předpokladu, že se mění životní rytmus, musí se změnit i způsob výživy. více
Nemoci drůbeže 1899, Marie Orlová
Poučení, jak lze nemoci slepic, kuřat, holubů, hus, kachen, krůt, perliček a bažantů rozpoznati a jim zabrániti, jakož i podrobný návod ku léčení všech chorob u drůbeže se vyskytujících. více
Pochúťky a misy z hydiny 2013, František Janata
František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho "božsk... více
Úprava drůbeže v kuchyni 1914, Marie Červinková
Marie Červinková: Úprava drůbeže v kuchyni. Pokyny k rozeznávání, zabíjení, škubání, čištění a kuchání drůbeže, jakož i správná její úprava pro kuchyni a stůl. Edice: Knihovna českých hospodyněk a dívek, 14. svazek. více
Královské kuře 2009, Jaroslav Vašák
Kuře patří vedle vepřového bezesporu k nejoblíbenějším druhům masa. Lze je upravovat na bezpočet způsobů a na naší planetě by se pravděpodobně nenašla krajina, kde by na jídelníčku chyběl pokrm z kuřete. Důvod masové obl... více