Milan Buben

česká, 1946

Populární knihy

/ všech 16 knih

Nové komentáře u autorových knih

Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích III., 4. sv. Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích III., 4. sv.

Pan Buben chrlil jeden díl encyklopedie za druhým, což se ovšem podepsalo na faktografické úrovni.
PavelT


Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích III., 3. sv. Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích III., 3. sv.

Skvělá série, ve které najdete všechny řády. K nim vždy stručný přehled doplněný seznamem literatury a prameny. Skvělé!
brunettlibrary


Encyklopedie heraldiky Encyklopedie heraldiky

Za mě moc pěkná encyklopedie. Našla jsem tam vše co mě zajímalo a mnohem více.
tessa.mik



Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích II., 1. sv. Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích II., 1. sv.

Kniha stejně jako předchozí díl příjemným způsobem čtenáře seznamuje s jednotlivými kanonickými řády zemí. Opět jsou jednotlivé řády přehledně rozděleny a nalézt tak základní údaje a informace nečiní žádný problém. Pro případ detailního studia některého z klášterů či řádů je nutno sáhnout po detailnějších a podrobnějších knihách. Musím však částečně dát i za pravdu uživateli Stilico, neboť kniha je psána skutečně pohledem člena řádu maltézských rytířů, což však rozhodně nelze vnímat jako nedostatek, pokud se s tímto úhlem pohledu předem seznámíme a smíříme. Dokonce ani jako čtenář protestant tímto očekávatelným postojem nejsem pobouřen. A. G.... celý text
AndreasG.


Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích I. Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích I.

První díl této encyklopedické série se zaměřuje na nejvýznamnější rytířské a křižovnické řády, které jsou veřejně známější než řády ostatní a tak je třeba vyvracet i mnohé mýty, jež se postupem let zrodily. Toho se jen těžko mohla zhostit povolanější osoba, nežli pan Buben, jenž řády přehledně představuje. Příjemným překvapením také byla kritika a stručné představení pseudořádů a novořádů, které vznikly v nedávné době. Kniha velmi pohodlně splňuje účel rozšíření církevních řádů a kongregací do širšího povědomí. A. G.... celý text
AndreasG.