Jana Koubková

česká, 1944

Populární knihy

Nové komentáře u autorových knih

Koubkokvoky Koubkokvoky

Tak o džezeso jsem byla ochuzena, neboť jsem měla knihu vypůjčenou z knihovny. Ale jinak vřele doporučuju, ovšem pro jazzu znalé netřeba - jméno autorky je pojem samo o sobě. My jsme pouze potřebovali zjistit, zda je kniha opravdu tak dobrá, abychom do ní investovali a pořídili si ji do naší hudební knihovny. Odpověď je jasná, už jen kvůli komunikaci se čtenářem, kvůli skvělým návodům nejen ke zpěvu, ale taky k dechovým i svalovým rozcvičkám. A to nezmiňuju "hudební nástroje"! Ilustrace Luďka Bárty jsem neznala, ale k téhle knize mi vyloženě sedly. Nejen že jsou jednoduché a výstižné, podobně jako celé grafické řešení téhle knížečky, ale občas jsem žasla nad jejich nápaditostí: netvoří pouze grafický doprovod, ale rovnocennou součást knihy. No a pro mě naprostá jednička - textově i obrazově - byla Pražena. Jdu do toho!... celý text
broskev28


Zutí provádím s chutí Zutí provádím s chutí

Tuhle knihu miluju. Můžu si pustit k tomu i cd. Nejlépe je číst ji nahlas a užívat si zvláštní kouzlo textů naší jazzmanky:)
TomTomis


Básně z jazzové dásně Básně z jazzové dásně

Já tuhle nefalšovanou dámu českého jazzu obdivuju! "http://jazzport.cz/2014/06/09/koubkova-jazz-oh-yes-jeste-mnohem-vic/"
Hodža


Jana Koubková - knihy

2019  80%Koubkokvoky
1999  0%Zutí provádím s chutí
2014  80%Básně z jazzové dásně

Žánry autora

Literatura česká Poezie

Štítky z knih

citáty jazz básně česká poezie texty písní

Koubková je 1x v oblíbených.