Bohumil Moravec

česká, 1913 - 2007

Populární knihy

Nové komentáře u autorových knih

Nahanni Nahanni

Autor, rodák z Protivína, popsal své putování po řece Nahanni lehce a hlavně čtivě. V jeho podání má člověk pocit, že je tam s ním.
tektit


Nahanni Nahanni

Vynikající cestopis o řece Nahhani. Autor byl přinucen k emigraci po druhé světové válce, ale na svoje kořeny nikdy nezapoměl.
Horal123


Nahanni Nahanni

Knihu jsem objevila v "přetékající" rodinné knihovně při třídění a rozhodování, která z knih půjde do světa a kterou si necháme. Původně jsem chtěla jenom nakouknout, ale postupně mě vtáhla. Zajímalo mě, jak si Čech-emigrant, který je autorem knihy, vede v Americe a byla jsem zvědavá, co zažil v kanadské divočině. Jinak jsem neměla velké očekávání – o autorovi jsem předtím nikdy neslyšela. I když nejde o žádný akční román, při putování dvou milovníků po zvěřích stezkách jsem s nimi prožívala napětí, jestli potkají divoké aljašské ovce nebo obřího medvěda grizzlyho, spolucítila jsem při nájezdech krvežíznivých komárů a záviděla krásné chvíle při objevování divočiny. Také jsem kdysi putovala přírodou, i když to byly jen slovenské hory. Výsledný dojem: krása a při vzpomínce mě doteď hřeje u srdce.... celý text
Levandulle


Bohumil Moravec - knihy

1996  95%Nibowaka
2000  88%Nahanni

Žánry autora

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Příroda, zvířata

Štítky z knih

Moravec je 0x v oblíbených.