Bairbre McCarthy

irská

Nové komentáře u autorových knih

Příběhy skřítků Leprikónů Příběhy skřítků Leprikónů

Milé příběhy a ještě hezčí ilustrace. Mám ráda svět leprikónů a věřím, že dokáže zaujmout i dětské duše. V této knížce určitě. :)
Gauri


Příběhy skřítků Leprikónů Příběhy skřítků Leprikónů

Co mě na téhle knížce nejvíc "naštvalo"? Byla zde popsaná dívka s havraními vlasy a nakreslená tu byla blondýnka... :D Navíc moje představa leprikónů je trošku ovlivněna Simpsony a Kouzelnou zemí skřítků, mimochodem super film. Ale vraťme se ke knížce, potěšilo mě, že irský a český folklór má k sobě tak blízko - Obušku z pytle ven. Nejvíc se mi líbily příběhy o chudých lidech, kteří s čistým srdcem pomohli malému skřítkovi a on je odměnil. Ale také jsem se pobavila u těch zlomylsných leprikónů. Rozhodně bych knížku dítěti přečetla, dá se s ní hodně vyhrát. Oceňuji bohatě ilustrované stránky. Navíc je velmi užitečný slovníček na konci knihy a kromě toho se mi také líbí, že se zde objevovaly "dialektické výrazy". Dítě se u knížky pobaví a dozví se i něco nového.... celý text
LadyCharlene


Příběhy skřítků Leprikónů Příběhy skřítků Leprikónů

Mám ráda skřítky a pohádky. Zvlášť jsem si díky této knížce oblíbila malé leprikóny s jejich hrnci zlata a pokladem na konci duhy :)
MajaG


Bairbre McCarthy - knihy

2001  94%Příběhy skřítků Leprikónů

Žánry autora

Mytologie Pro děti a mládež

Štítky z knih

Irsko irská literatura skřítkové

McCarthy je 1x v oblíbených.
Osobní web autora