Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí recenze
David Frej
Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí. Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce. Zásadní součástí protizánětlivého režimu je právě strava. Nespočívá v dietách a koktejlech ze superpotravin nebo v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin. Cílem této knihy je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Výzkum prokazatelně ukazuje, že u těch, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí — od alergií přes cukrovku, nemoci srdce a rakovinu až k zažíva¬cím obtížím — snižuje až o devadesát procent. Pokud k těmto lidem chcete patřit také, je tato kniha určena právě vám. Cesta je jednoduchá: K potlačení nezdravého zánětu musíme omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin působící proti zánětu.... celý text
David Frej: Život bez zánětu RenataP
Superpotraviny, koření a byliny – knihy o zánětu od Davida Freje znám a v porovnání s ostatními tuto považuji za nejužitečnější. Samozřejmě nám tu aut...celý text recenze
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2015 | Zánět - skrytý zabiják |
2017 | Stravou proti zánětu |
2016 | Zdravé střevo |
2007 | Ájurvéda / Indická medicína v praxi českého lékaře |
2010 | Ájurvédské recepty pro zdraví |
Kniha Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 8x |
Čtenářské výzvě | 1x |
Doporučených | 2x |
Knihotéce | 7x |
Chystám se číst | 16x |
Chci si koupit | 5x |