Tato recenze byla smazána.

Zvrácená hra na jejímž konci čeká smrt

recenze

Hovor se smrtí (2017) / Akinaz
Hovor se smrtí

Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším případem svěřeným jejich odbornosti. Oba jsou detektivové specializovaní na ultranásilné činy. Robert je u této divize mnohem déle než Carlos a dalo by se říct, že už viděl vše, ale není tomu tak. Stojí před nimi démonický vrah, který hraje s obětmi a jejich známými hru na dvě otázky. Víš, nevíš? Bude žít, zemře? Vše se zpočátku jeví jako hloupý vtip... Ale, co když se na to musíte dívat, co když prohrajete?
V dnešní době moderních technologií se vám tento případ zdá tak blízko, jak jen může být. Rober a Carlos nemají tolik času, jak si zprvu mysleli... Modus operandi není úplně jasný, mají před očima toho správného? Opravdu vidí vše, nebo jim něco uniká? To jsou otázky, kterými se Hunter a Garcia zabývají neustále.

Na knize se mi moc líbilo, že postava Carlose dostala větší prostor. Už nebyl jen stínem svého zkušenějšího parťáka, ale stal se mu rovnocenným partnerem.
Co nemohu nevypíchnout, je autorův talent geniálně popsat všechny ty hrůzy, kterými si oběti musí projít tak věrohodně, že máte pocit, že jste s nimi v místnosti.

Chorobná mysl psychopata je specifická a Chris Carter je na její odkrývání vážně specialista. Jeho knihy jsou děsivé, napínavé, dechberoucí a nedají se odložit, protože už od samého začátku musíte vědět, kdo to udělal. A i když některé pasáže patří k nechutnějším (jo vrahové se s nikým nemazlí), budete chtít dočíst až do konce. Tak směle do toho a nezapomeňte se doma zamknout.

Komentáře (0)

Přidat komentář