Zklamání

recenze

Sejdeme se na piazzetě (2021) / martina123
Sejdeme se na piazzetě

Autorčiny předchozí knihy mám moc ráda, ale tahle mne zklamala. Byla na mne nějak moc ... asi snobská. Nebylo to primárně o Itálii, ale o tom kterou vyhlášenou restauraci autorka navštívila a v jakém hotelu byla ubytovaná. Cesta podle seznamu a odškrtávání restaurací dle tipů z Gambero Rosso. Bohužel na mne nadšené recenze podniků působily spíše jako komerční reklama. Ono carpe diem se tu omezuje na konzumaci. Jako by to skvělé italské jídlo nebylo třešinkou na dortu a součástí cestování, ale jejím hlavním cílem. Jsem velký milovník Itálie a její kuchyně, ale tady na mne ta země působí jako vykastrovaná.

V oblasti umění je zde pro běžného smrtelníka až příliš mnoho detailů. Autorka si díky svým znalostem může dovolit jít do hloubky a kontextů, takže knihu si asi více užijí nadšenci v oboru.

Z nějakého důvodu se mi lépe četly kapitoly z ostrovních částí, kde mi kniha dala to, co jsem od ní čekala. Na tuto knížku jsem se moc těšila, nakonec jsem se však stránkami prokousávala s přestávkami několik měsíců. Přes to všechno si však knihu určitě v knihovně ponechám jako dobrý zdroj tipů na procestování méně známých míst.

Komentáře (0)

Přidat komentář