Zatracená touha

recenze

53 dopisů pro mou lásku (2019) 4 z 5 / Ivuska.09
53 dopisů pro mou lásku

Autorka Leylah Attar mě zatím žádnou svou knihou nezklamala. Proto jsem byla zvědavá, na její novinku 53 dopisů pro mou lásku , jež je některými čtenáři vnímána jinak než její předchozí díla. Po přečtení mohu říct, že chápu proč. Já však zklamaná rozhodně nejsem.

Hlavní hrdinkou je Shayda Hijazi. Vdaná žena se dvěma dětmi, která podstatnou část svého života před něčím utíká. Utekla z Íránu, ze svého domova, do Toronta. Chtěla zajistit sobě i svým blízkým šanci na lepší život. I přes různé problémy se vdala a získala dobrou práci. Manžela má ráda. Museli toho spolu hodně překonat. Duchové minulosti však stále ovlivňují jejich společný život - včetně toho intimního. A právě to je také důvod, proč se později odehraje několik zásadních věcí...

Musíš přestat utíkat před věcmi, co tě děsí. Jediný způsob, jak se cítit skutečně naživu, je začít žít beze strachu.

Shayda narazí na jiného muže. Na muže se sytým karamelovým barytonem, kterému je velmi těžké odolat. I když ví, jaký je to děvkař. Nebezpečný sukničkář, mistr svádění se spoustou zlomených srdcí, která po sobě zanechal. Vždyť ho sama viděla líbat svou nejlepší kamarádku v den její svatby. A tím to rozhodně nekončí. A tak další část svého života utíká před Troyem. A před zatracenou touhou, kterou v jeho blízkosti pociťuje. Jenže jejich životy se zamotají jako dvě nitě a vytvoří uzel, jenž nejde rozvázat. A to i přestože si Shayda uvědomuje, že mimomanželský poměr nikdy nemá vítěze. Výsledkem je vždy jen zlomené srdce.

Na světě jsou dva typy žen. Ty, které od Troye utíkají, co jim nohy stačí, a ty, které se na něj vrhají. Netečnost nepřipadá v úvahu.

Pro některé čtenáře může být román trochu kontroverzní. Pokud se vám líbí erotické romány, tak předpokládám, že s tímto nebudete mít žádný problém. Pokud sex v knize nesnesete, tak ji prostě nečtěte. Na druhou stranu osobně bych řekla, že tento příběh není o sexu. Je o intimitě. Svědčí o tom několik věcí: než dojde k samotnému sexu, tak to trvá. Hlavní hrdinové na to rozhodně nevlítnou po pár kapitolách. Důležitější je flirtování a předehry. Druhá věc je ještě zásadnější: pointou tohoto dílka totiž je, že některé vztahy a manželství mohou mít v oblasti sexuality zásadní problémy. A co potom, když žena potká někoho, s kým pozná do té doby nepoznané?

Čím se tento román liší od ostatních erotických románů? Tím, co se odehrává na pozadí příběhu. Autorka totiž do své knihy zapojuje několik zásadních témat - a to přesně tak, jak to dělala ve svým předchozích knihách. Tentokrát to jsou problémy rozpadající se rodiny. Žena, která stojí rozpolcená mezi dvěma muži. A neví, jaká volba je ta správná. K jednomu ji táhne chemie a touha, ke druhému vděčnost. Nechybí problémy nemanželských románků: provinilost, lhaní, zdrcující tíha. A proti nim stojí touha a chtíč. Má cenu se trápit ve vztahu, ve kterém člověk není šťastný? To však stále ještě není vše. Ve druhé polovině knihy přijde zásadní zvrat, který jsem v tomto typu příběhu rozhodně nečekala. Autorka mi tím opravdu vyrazila dech a k vyprávění mě naprosto přikovala. Celý příběh tak nabral nečekané obrátky a situace se stala velmi vážnou... Shayda se musí rozhodnout, zda nastal čas vážit si rodiny, nebo si plnit své sny a touhy. A samotný závěr? Ten vás dostane. Občas si osud s člověkem pěkně pohraje.

Myslím, že pokud máte rádi autorčiny předchozí příběhy a zároveň vám nevadí sexuální a intimní scény v knihách, bude se vám líbit i tato.

Komentáře (0)

Přidat komentář