MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY NA PRVNÍ DÍL
Hlavní hrdinka v těle Penelope má plán, jak dohrát hru, ve které se ocitla, do konce a nezemřít. Rozhodne se vsadit všechno na jediného muže, a to otroka Ecklese. Tajně se vydá na aukci otroků, kde se jí ho podaří získat. Brzy ale pochopí, že to s ním nebude vůbec jednoduché, protože Eckles je velice nevyzpytatelný a nebezpečný muž. Musí tedy vymyslet nový plán, díky němuž začne objevovat tajná zákoutí hry, ale i tajemství postav, na které při prvním hraní vůbec nenarazila…
První díl této série mě naprosto uchvátil, takže jsem ani chvilku neváhala, jestli se pustit do pokračování. Měla jsem velká očekávání, která byla všechna do jednoho naplněna.
Předešlý díl nás uvedl do příběhu, seznámil nás se světem, ve kterém se budeme pohybovat, a představil nám jednotlivé postavy, a to zejména Penelope a dívku, která se do ní převtělila. V tomto díle se už tolik nezaměřujeme na svět, ale spíše na samotné postavy. Lépe poznáváme jak samotnou Penelope, tak i důležité postavy v jejím okolí. Objevuje se zde i poslední mužská postava, s níž může Penelope navázat vztah, kterým je otrok Eckles. Budování vztahů je v tomto díle stěžejním tématem. Hlavní hrdinka pomalu zjišťuje, jak se má správně chovat, aby dosáhla lepšího skóre, a plánuje své budoucí kroky. Zároveň však začíná pociťovat značnou frustraci z toho, jak se někteří lidé chovají k její postavě.
Příběh je neuvěřitelně čtivý, tempo rychlejší a během tohoto dílu se toho stihne odehrát opravdu hodně. Čeká nás mnoho nečekaných momentů, které zvyšují napětí. Děj je plný emocí…chvílemi je milý a téměř romantický, vzápětí se však hrdinka ocitá ve smrtelném nebezpečí. Celkově je jak příběh, tak svět, v němž se odehrává, velmi propracovaný a já na této sérii zatím nenašla nic, co bych jí mohla vytknout.
Opět se musím pozastavit nad nádhernou kresbou, kterou zde najdeme. Jelikož se původně jedná o webtoon, najdeme zde celobarevné stránky v celém svazku. A musím říct, že volba barev je opravdu povedená, neboť skvěle podtrhuje atmosféru jednotlivých scén.
Konec tohoto dílu samozřejmě opět končí napínavou situací, která v nás vzbuzuje potřebu číst dál. Naštěstí můžeme, protože třetí díl je již v prodeji.
Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství CREW.

MÁM POCIT, ŽE SE STÁLE VÍCE VZDALUJI OD HRY, KTEROU JSEM HRÁLA, NEŽ JSEM VSTOUPILA DO TOHOTO SVĚTA. Během slavností se Penelope Eckhartová tajně vyplíží na aukci otroků. Úspěšně zachrání muže, na kterého vsadila vše: otroka Eckle... více
Komentáře (0)
Peťula96 také napsala