Zaleťte do světa fantasie

recenze

Kouzelné křeslo (2011)
/ mezikapitolami
Obálka knihy Kouzelné křeslo

Hledáte pohádky pro předškolní a malé školní děti? Tak určitě nevynechejte tuto knížku.

Sourozenci Monička a Petr objeví ve starém krámku se vším možným kouzelné křeslo.
To, když má náladu, narostou mu na dřevěných nožkách malá křidélka a přenáší děti na různá místa.

Při jednom z jejich prvních dobrodružství se seznámí s novým kamarádem – šotkem. A s ním už se to teprve rozjede! Kouzla, nečekané zážitky i nové světy se dětem otevírají dokořán.

Knížka kombinuje nadpřirozené příběhy i běžné situace mezi sourozenci a v rodině. Dialogy jsou napsané tak akorát pro děti – zasmějí se, poučí i rozšíří slovní zásobu.

Jediné, co mě při čtení trochu rušilo, bylo neustálé oslovování „Monička“. Nikdy Moni, Monča, Monika… pořád jen Monička. Zvlášť zvláštně to působí ve srovnání s bratrem, který je po celou dobu prostě jen Petr. Takže jedno dítě je psáno zdrobněle a druhé vůbec – a ten kontrast bije do uší.

Nás ale knížka i tak bavila.

Pro více recenzi mrkněte na instragram @zivotmezikapitolami

Obálka knihy Kouzelné křeslo Kouzelné křeslo Enid Blyton

Jednoho dne se Monička s Petrem vypraví do starožitnictví koupit mamince dárek, náhodou tak objeví kouzelné křeslo, které umí plnit vyslovená přání. Spolu s Šotkem, kterého vysvobodí ze spárů obra na zámku, podniknou řadu dobrodru... více

Komentáře (0)