Vykrvácet

recenze

Vykrvácet (2019) / Ivuska.09
Vykrvácet

Ani já jsem si nemohla nechat ujít novinku od oblíbeného autora Michaela Robothama, kterou vydalo nakladatelství MOBA. Pokud tvorbu tohoto spisovatele sledujete, tak jistě víte, že její název zní: Vykrvácet.

V první řadě musím pochválit téma, kterému se autor tentokrát věnuje. Mám trochu obavy, že si vůbec neuvědomujeme, kam dnešní společnost směřuje. Co dělá dnešní mládež. Přesně na to je třeba upozornit. Kniha je tím nesmírně aktuální a těžko říct, zda s tím jsme vůbec schopni něco dělat. Každopádně jsem si jistá, že každý čtenář se právě nad tímto zarazí a zamyslí, což je jedině dobře.

Opět jsem se setkala s mou oblíbenou postavou: psychologem Josephem O'Loughlinem, kterého i tentokrát čeká nelehký úkol. Dcera jeho kamarádky je obviněna z vraždy svého otce. Ta však bojuje se ztrátou paměti a nemá prakticky nic, co by k tomu řekla. Ovšem Joseph tuší, že pravda tkví někde jinde. Vzhledem k tomu, že je psycholog, má i psychologie v celém díle důležitou roli, což je skvělé, protože tahle oblast mě vždy zajímala. A také mě baví, jak se postavy vyvíjí. Vůbec musím autora pochválit za to, jaké charaktery ve svých dílech používá.

Na autorových dílech se mi líbí především dvě věci. Za prvé: umí si pěkně pohrát s dějovými linkami. Je to tedy thriller i pro náročnější čtenáře, protože dějově je příběh pěkně rozvětvaný a za sama se nemohu rozhodnout, která dějová linka byla lépe zpracovaná. A za druhé: je opravdu těžké odejít od rozečtené knihy. Začátek příběhu pro mě byl trošku pomalejší, ale jakmile se vše rozjede, už jsem se nesla na čtecí vlně a prostě nemohla dělat nic jiného do té doby, dokud jsem nezjistila, jak to všechno dopadne. A pak už jsem jen s otevřenou pusou seděla a nechala v sobě doznívat to, jak to všechno Michael Robotham zase dokonale vymyslel a jak skvělá zápletka vlastně byla.

Pokud si chcete přečíst jeden z těch kvalitnějších thrillerů, tak rozhodně doporučuji. Tady opravdu není nad čím váhat. Autor má za sebou navíc už pěknou řádku knih, takže pokud se vám bude právě tato líbit, hned se můžete pustit do další.

Komentáře (0)

Přidat komentář