Všechny stránky amelie

recenze

Všechny stránky Amelie (2021) 3 z 5 / Bookexpresss
Všechny stránky Amelie

Jsem hrozně ráda, že jsem si knihu mohla přečíst ještě před jejím oficiálním vydání, jelikož jsem nebyla ovlivněná názory ostatních.

Zprvu mě překvapilo, že se děj vyvíjí spíš jako nějaká pohádka. Postavy byly sice hezky, ale tak jednoduše vykreslené a působilo to na mě jako nějaký klišoidní příběh pro mladší čtenáře. Postupem čtení se ale příběh měnil na vyspělejší a zajímavější, čtení jsem si moc užívala, bohužel mi styl psaní autorky nesedl tolik, jak bych chtěla. Musela jsem se do čtení nutit a knížka mi vůbec neplynula.

Obsahem knížky bylo i nespočet krásných myšlenek a citátů (to dokazuje i fakt, že ji mám celou polepíkovanou, haha) a nádherná romantická linka. Celkově mám ale z knížky smíšené pocity. Vnímám ji jako lepší průměr, avšak pokud si snížíte vaše očekávání, třeba vás nakonec překvapí a zalíbí se vám víc jak mně:))

⭐⭐⭐ / 5
_______________
za reading copy děkuju @humbook #humbookblogeri #spolupráce



anotace: osmnáctiletá Amelia Griffinová je posedlá slavnými Kronikami Ormanu, které napsal mladý, velmi uzavřený a záhadný autor N. E. Endsley. Jsou to knihy, které ji svedly dohromady s nejlepší kamarádkou Jennou poté, co Ameliinu rodinu opustil otec a všechno se rozpadlo. Takže když mají kamarádky šanci navštívit knižní veletrh, kde má Endsley vystoupit, Amelia nemůže radostí dospat. Tohle je dokonalý způsob, jak odstartovat léto před nástupem na vysokou. V jednom okamžiku se však všechno pokazí. Jenna se setká se slavným autorem - a Amelia ne. Pohádají se jako nikdy předtím, a než se Amelia může omluvit a všechno urovnat, Jenna náhle zemře při autonehodě. Amelia je najednou zmítána žalem a bez rady a přítomnosti nejlepší přítelkyně netuší, co se svou budoucností.
Když jí přijde záhadné a velmi vzácné limitované vydání Kronik Ormanu, je přesvědčená, že knihu nějak poslala Jenna. Vystopuje ji až do obskurního, ale kouzelného knihkupectví, kde se šokovaná Amelia setká tváří v tvář se samotným záhadným (a moc hezkým!) autorem N. E. Endsleym. On byl důvodem hádky obou přítelkyň a on je možná také vodítkem k tomu, co Jenna chtěla Amelii celou dobu sdělit...

Komentáře (0)

Přidat komentář