Obálka knihy Vražda v rodině

Kniha Vražda v rodině od Cary Hunter je napínavý psychologický thriller, který kombinuje vyšetřování s formátem true crime televizního pořadu. Co vás na knize praští do očí jako první, je její zpracování – autorka totiž pro své vyprávění využívá rozhovory, přepisy a různé mediální formáty včetně životopisů a obrázků hlavních postav.
Ale teď k samotnému příběhu. Hned na začátku knihy čtenáře zaplaví velké množství informací o postavách, které jsou sice nabízené přehledně, ale čtenář nebude schopen si je zapamatovat. Alespoň u mě to tak bylo. Což byl nejspíš i důvod, proč mi tolik trvalo se do příběhu opravdu začíst. První polovina knihy se mi zdála pomalejší a autorka věnovala dost prostoru detailním popisům, což samotný děj zpomalovalo. Ovšem, když už jsem se zorientovala v tom, kdo je kdo a kniha se přehoupla do druhé poloviny, děj nabral spád a já se už nemohla odtrhnout. Dokonce mi i přestaly vadit velmi dlouhé "kapitoly", které zde figurovaly jako jednotlivé epizody. A to i přesto, že je tempo knihy místy zbytečně zpomalené.
Co se týče hlavních postav, byly dobře zpracované a všechny ty zápletky kolem nich jsem si neskutečně užívala. Takže pokud máte rádi drama a vzájemné obviňování postav, když jsou jejich schovaní kostlivci vytaženi na světlo, tak tady si rozhodně přijdete na své.
Přiznávám, že ze závěru jsem byla mírně zklamaná. Kdo za vraždu může se mi podařilo uhodnout, ale jaksi mi to celé nesedělo a kdyby byl vrahem někdo jiný, asi bych to ocenila více.

Celkově je Vražda v rodině povedený příběh, který je vyprávěný zajímavou formou. Takže pokud máte chuť na nějaké netradiční čtení, rozhodně doporučuji sáhnout právě po této knize.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Host.

Obálka knihy Vražda v rodině Vražda v rodině Cara Hunter

Jedno tělo, šest odborníků. Dokážete vyřešit případ dřív než oni? V říjnu 2003, když bylo Guyi Howardovi deset let, byl jeho nevlastní otec Luke Ryder nalezen mrtvý na zahradě rodinného domu v luxusní londýnské čtvrti. Navzdory dl... více

Komentáře (0)

Zavřít