Vrah je v každém z nás

recenze

Vrah je v každém z nás (2022) 4 z 5 / insta.kniha
Vrah je v každém z nás

Podcast "Opravdové zločiny" neposlouchám a ani jsem prozatím nečetla žádnou ze stejnojmenných knih od autorky Lucie Bechynkové. Proto jsem neměla žádná očekávání.

První část se vešla na 23 stran, z nichž hned na začátku byl popsán první případ. Na zbylých 22 stranách byl rozhovor se spoluautorem Janem Štočkem, který doporučuje namísto pepřového spreje, spíše paralyzér. Ženy mají chodit po prostředku ulice, nechodit za tmy samy, ale raději investovat do taxi. A jiná doporučení .. Místy mi přišly některé otázky nevhodně položené, až zbytečné. Přimhouřila jsem nad tím oči a spíše se soustředila na samotné odpovědi pana Štočka.
Další části byly již obsáhlejší a do vyprávění jsem se ponořila. Musím říct, že jsem se někdy trochu i bála, tak čtení před spaním jsem brzy odložila a raději si knihu četla chvíli po práci.

Pro milovníky true crime, bude tato kniha jistě zajímavá, protože nám díky již zmiňovaným detektivem (teď už rozeznám rozdíl mezi detektivem a vyšetřovatelem) dovolí nahlédnout pod pokličku hrnce s dosti pikantní omáčkou.

V samotném závěru knihy se můžeme podívat na kapitolu "Obrázkové přílohy", kde najdeme fotografie z místa činu, ale i obětí, opravdu jen pro otrlé povahy.

Komentáře (0)

Přidat komentář