Vílý křídla

recenze

Vílí křídla (2017) 3 z 5 / insta.kniha
Vílí křídla

Jako první se před námi otevírá nádherná mapa (plánek) Rafaelovi školy, kde je každé zákoutí popsané a tak si můžeme lépe představit ne jen školu, ale i okolí kolem ní. (Ne jednou jsem se k ní vrátila, abych se podívala, kde se Marina právě nachází).
Příběh je rozdělen do 39 krátkých kapitol, které vždy začínají a končí ilustracemi, které doprovází celý příběh.

Autorka vytvořila krásné prostředí a pro její příběh si zvolila naši Českou republiku, díky tomu si čtenář připadá „jako doma“.
Hned na začátku se setkáváme s Marinou, která se připravuje na zkoušky právě na zmiňovanou Rafaelovu školu. Marina je křehká dívenka, která je spíše zamlklá, ale v průběhu se z ní vylíhne pěkné hádě, které si jde za svým, aby odhalila všechna tajemství..
Pomalinku poznáváme jak více postav (nejraději mám Puka a jeho povahu), tak se i odkrývají další a další tajemství, které kolem školy a Marini jako orli krouží.

Díky tomuto romantickému příběhu jsem si přiblížila a připomněla bylinky, prvky léčitelství, esoteriky a ekologie, kterých je tu požehnaně a tím je tento příběh tak jedinečný.
I přesto, že jsem měla ze začátku potíže se začíst, jsem si po prvních 50 stranám čtení užila. Moc se mi líbilo jak autorka propojila svět lidí a svět nadpřirozena.

Co mi ale při čtení vadilo, byly useknuté, jakoby nedokončené scény, na tom jsem se shodla i s dalšími čtenáři, ale byla jsem „ujištěna“, že se s každým dílem autorka zlepšuje. Do jisté míry mi vadila i Marina. Byla až moc stavěna do „role“ té nejlepší. (Ji bych přirovnala ke Clary z „Nástrojů smrti“. Ta podobně jako Marina, byla „vhozena“ do nového světa a až podezřele rychle věděla vše nejlépe..). Autorka mi její chování objasnila. (Za komunikaci děkuji).
Ne jen ze zvědavosti vývoje postav, ale i protože bych se chtěla vrátit na školu a společně s Marinou rozuzlit tajemství, o kterých se teprve teď dozvídáme. Se těším na druhý díl „Tance nág“.

Komentáře (1)

Přidat komentář

PeťazVíru
20.12.2021

Prosím pěkně,opravte si tu hrubku v názvu knihy. Knihu máte velmi pěkně popsanou,ale je to do očí bijící.