Vaginální mystika

recenze

Rudá galerie (2020) 2 z 5 / katy238
Rudá galerie

Na světě jsou záhady a jen málo z nich se dá smysluplně vysvětlit. Tajemné objekty na obloze, stíny bez pevného základu, samovolné pohyby předmětů a kniha Rudá galerie u nás doma. Zkrátka se tam jednoho dne mne neznámými cestami ocitla a už tam byla.

Erotiku nečtu, dávám přednost praxi před listováním, ale když se mi podařilo po několika dnech dočíst opravdu velmi temný severský thriller, kde veškerá naděje byla zašlapána pod vrstvu hnusu a zvůle, potřebovala jsem něco lehkého. Klidně až pitomého. Kravinu.

Opět jsem padla na Rudou galerii a své hledání ukončila. Tehdy jsem netušila, jak kniha zapadne do mých aktuálních požadavků a preferencí.

K ději samotnému. Ono sice není moc o čem psát, ale jistá velmi tenká červená linie děje v knize je. Mona slíbí své matce na její smrtelné posteli, že zachrání její uměleckou galerii před krachem a nutností prodeje. Zde jen podotýkám, že jsem naivně doufala, že tento děj se potáhne tak do čtvrté kapitoly alespoň, leč jsem nováček v tomto žánru a naiva, a v polovině druhé strany již bylo toto odbyto. Mona není příliš sdílná a její maminka zřejmě nedělala s umíráním žádné ciráty, takže se můžeme posunout až do chvíle, kdy Mona sedí večer v kanceláři za galerií, prohrabává se účty a přemýšlí, jak z toho všeho ven.

A tehdy to přijde. Tajemný, neodbytný cizinec, se kterým uzavře dohodu, že za pravidelný a nečekaný pohlavní styk jí zaplatí tolik, aby zachránila Rudou galerii a ještě měla něco do rezervy. Ovšem nejedná se jen o nějaký takový strk a Mona se má připravit na věci, jaké by ji nenapadly ani v těch nejdivočejších snech (nebo hard-pornu, já takové sny ještě nemám). Mona pod tíhou okolností a zvědavosti svolí a vydá bianco šek na své genitálie k volnému použití dle zájmu druhé strany. Náhle přemýšlí, co všechno půjde dovnitř.

A protože tajemný cizinec tím přestává být cizincem, představí se jako Malcolm (jen Malcolm, trochu tajemný ještě zůstává), a protože vše je potvrzeno, požádá hned následující den o první setkání. Mona je trochu šokovaná rychlostí, ale faktem zůstává, že se shodli, že Monino přirození nemá nic důležitějšího na práci a dluhy se jinak samy nezaplatí, Malcolm ještě upřesní pravidla hry. Každé setkání s jasným účelem bude v duchu uměleckého díla. A tím Moně začíná… No… Otřepané fráze o dobrodružství mi tu moc nepasují, ale řekněme, že se v jistých partiích už nikdy nebude cítit jako dříve. A zjistí, že jí výborně fungují kyčle.

Zde bych ráda upřesnila, že více děje není třeba očekávat, protože hned druhá kapitola již pojednává o první souloži a dalo by se říct, že až na pár výplňkových odstavců se čtenář posouvá jen mezi jednotlivými orgasmy a záplavami tělesných tekutin (mužské, ženské, díkybohu, že do toho nezatáhli i toho kocoura z galerie). Mona v sobě pocítí nejen velké vzrušení, ale postupně také lahev, ruce, špunty, prsty, pěsti a další zajímavosti vhodného tvaru a účelu. Malcolm má rád klasiku, oral, anal, vše co si dovede čtenář představit a co možná ani ne.

Inu. Je těžké k této knize vydat nějaké jasnější hodnocení, protože pokud jste milovníci drsného sexu, submisivních žen, autoritativních mužů, fantazie ve věcech mužské i ženské anatomie a nejde Vám o děj, ale aby se hodně mluvilo o mužských a ženských pohlavních orgánech ve všech možných přirovnáních a označeních slušných, hanlivých, hovorových i básnických (žezlo, komnata, meč, to už je klasika), bude se Vám to líbit a autorka Vás nebude obtěžovat nic moc ničím mezi tím, protože drtivá většina činností hlavní postavy skončí divokou souloží s mnoha orgasmy na obou stranách nebo minimálně samohanou. Ovšem na rovinu, za co dostala tato kniha ocenění jako romantický příběh, to netuším. Nebo už stárnu a jsem dinosaurus zatížený na držení se za ruce a podobné ptákoviny.

Jedno se však knize upřít nedá. Předčítání jednotlivých pasáží mému muži při hraní World of Tanks mělo za následek záchvaty smíchu, kdy se mu podařilo odstřelit i spoluhráče ze stejného týmu (tímto se omlouváme, za vším je třeba hledat sex) a při posledním setkání s přáteli se jim vyprávění z knihy tak líbilo, že ji chtějí určitě taky (ráda předám jako dar) a kamarád po líčení některých scén a nefyziologických zásunů zvládl jen ležet na stole a hýkat (nikoliv slastí, toho je v knize taky dost) smíchy. Kniha je nadchla a s ohledem na fakt, že mají dvě pubertální dcery, věřím, že nebude ležet ladem ani v koutě. To jen abych nepomlouvala, nejhorší kniha, co jsem kdy četla, to opravdu není.

Rudá galerie je rozhodně zajímavé dílko a určitě ne prvotina autorky, která má na svém kontě více než deset knih tohoto žánru a tématu a mnoho ocenění, své čtenáře tedy má a není jich málo. Informace, že autorka odešla z teologického semináře, aby se stala spisovatelkou, také budí jisté rozpaky, ale to je prostě Amerika.

Proto, pokud se stydíte pouštět si hanbatá videa na rodinném počítači, mobil Vám stále berou děti nebo partner a rádi používáte a překvapujete svou fantazii, rozhodně sáhněte po Rudé galerii. Kapesním pornu, které nepotřebuje příkon elektrické energie a svým rozuzlením Vám přinese další překvapení nadto, k čemu všemu se dá používat láhev a jak se může žena užívající antikoncepci náhle rozkojit, když ji prstí římský voják.

Stojí to jistě za to. Malcolmovi drtivou většinu knihy.

Komentáře (8)

Přidat komentář

katy238
21.01.2021

Moc děkuji :-)

Veve721
21.01.2021

Super recenze, se kterou se naprosto ztotožnuju!❤️


katy238
07.01.2021

Můj muž na to stále vzpomíná a prosí, ať už nic takového nepořizuji a hlavně nečtu nahlas :-D

Zuza3336
07.01.2021

Skvělá recenze. Už u ní jsem nasmála. Pro tu legraci, do toho jdu. Určitě to zkusím předčítat manželovi při world od tanks. :)

katy238
09.10.2020

Moc děkuji :-D

MíšaS.
09.10.2020

Výborná recenze.
Přesně něco takové jsem potřebovala, abych nastartovala úspěšný pátek v práci :D :D :D
Děkuji.

katy238
07.10.2020

Moc děkuji a mám radost, že se líbilo :-D My už se doma na láhve nikdy nebudeme dívat tak, jako dříve \(°o°)/

Lobelie
07.10.2020

Svíjím se tu jak had v posledním tažení :D Jsem si docela jistá, že tohle veledílo si asi nepřečtu, ale tahle recenze mě porazila - a nejspíš mi taky dala materiál pro zlověstně divoké, pochybné sny :D Díky za ni!