Ty holky jsou čarodějky!

recenze

Vrány (2021) 4 z 5 / Vendea
Vrány

Vivi Deverauxová netouží po ničem jiném než po novém začátku na vysoké. Dívčí sesterstvo Kappa Rho Nu by mohlo být tím pravým - má tradici, pověst a pořádá legendární večírky, na které vzpomíná celá škola. Nikdo však už neví, že dívky z Kappy skrývají tajemství - jsou čarodějnice. Vivi se tak dostává do úplně nového světa, o kterém se jí ani nesnilo. Neví ale, že pod falešnými úsměvy se schovává něco mnohem děsivějšího...

Je libo trochu magie? Vrány se odehrávají v prostředí vysoké školy a studentských spolků a následují tak trend, který se v posledním roce v YA objevil. Příběh má hned dvě vypravěčky - jedna nás uvádí do příběhu a do čarodějnického světa, druhá je pak veteránkou a pomyslnou velitelkou čarodějnického spolku.

Kniha se čte poměrně rychle - děj je dynamický, napínavý v těch správných momentech a má tu správnou temnou atmosféru, kterou u tohohle typu příběhu hledáte. Párkrát se tu objevuje i nějaké to násilí, rituální oběti a podobně, dopředu s tím tedy počítejte, pokud vám to nedělá úplně dobře.

Na postavách a jejich charakterech stojí v podstatě celý příběh. Autorky se zaměřily na dynamiku dívčího sesterstva a vztahy, které v covenu panují. Od samého začátku tahají za nitky a nutí čtenáře přemýšlet nad tím, kdo by mohl být pomyslnou hrozbou. Příběh pěkně doplňuje romantická linka, která sice nebyla úplně nutná, na druhou stranu ale vyvolala i nějaké to drama, které pěkně zamíchalo se vztahy mezi dívkami.

Od knihy jsem toho moc nečekala. Od obou autorek jsem už něco málo četla, takže jsem věděla, že po stylistické stránce to průšvih nebude. Knih o čarodějkách také nemám načteno bůhvíkolik, takže nejsem nijak náročná. Dostala jsem přesně v to, v co jsem doufala.

Příjemné a rychlé počtení na jedno dvě odpoledne, které ve vás sice nezanechá nic hlubšího, na druhou stranu se ale i tak si budete chtít přečíst další díl. Má to atmosféru, dobré postavy a konec, který možná i neuhodnete.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář