Trofej – psychotriller, který stojí za pozornost

recenze

Trofej (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Trofej

Lila Ridgefieldová a její manžel Aaron mají spokojené manželství, žijí v krásném domě v univerzitním městečku a nic jim nechybí... ano, tak by to být mohlo, ale není. Jistě, žijí v krásném domě, jsou manželé, ale jejich manželství rozhodně není spokojené a určitě minimálně Lile něco ke spokojenému životu něco chybí. Jednoho dne přetekl Lilin pohár trpělivosti a rozhodne se tak svůj život změnit...

Na první pohled mě tato kniha vůbec nezaujala, ovšem když jsem na ní viděla „praporek“ thriller, začala jsem jí věnovat trochu víc pozornosti. A jak dobře jsem udělala!

Napínavý, psychologicky laděný příběh, jehož hlavní postavou je Lila – původním povoláním právnička, která nyní sem tam prodává domy, aby se doma neukousala nudou. Její muž je univerzitní profer, který si zakládá na své pověsti, a tak Lila musí za každých okolností vypadat skvěle, musí chodit na všechny jeho důležité události a večírky. Lila má taky pár svých problémů, například neumí dávat naodiv své emoce, a proto, když její muž zmizí, je Lila podezřelá, protože nepropadá hysterii.

Temná minulost, trýznivá přítomnost, utajené skutky... Postava Lily je v podstatě nesympatická, ale stejně jí musíme už od začátku držet palce. A právě ona nás v průběhu čtení nutí zamyslet se, jak moc dáme na první dojem.

Trofej je sice nenápadná kniha, ale nabízí příběh, který rozhodně doporučuji všem milovníkům napětí. A já doufám, že jí pomůžete nezapadnout!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář