Třetí polovička – psychologický román

recenze

Třetí polovička (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Třetí polovička

Skye Starlingová a Burke Michaels tvoří pár teprve asi půl roku, chvilku spolu bydlí, ale Skye ví, že Burke je TEN pravý. Proto když jí jednoho rána požádá o ruku, Skye je štěstím bez sebe, a samozřejmě řekne „ano“. Tak začínají přípravy velkolepé svatby, která bude už za šest měsíců. Jen Andii, její nejlepší kamarádce, se to moc nelíbí; snaží se Skye přesvědčit, aby tolik nespěchala...

Krásná obálka, označení „napětí“ a lákavá anotace – ideální kombinace, u které bylo jasné, že tuto knihu prostě nemohu minout!

A že to byla páráda! Čtivý a strhující román Třetí polovička si mě opravdu získal. Komplikovaný příběh tří hlavních postav autorka podává velmi zajímavou formou – každá z postav nám vypráví příběh ze svého pohledu. A tak se ocitáme nejen v přítomnosti, ale i dávné minulosti. A jaké je celkové „poslání“ knihy? Že nic není takové, jak se na první pohled zdá, a že pravda stejně vždycky vyjde najevo!

Tuto formu vyprávění mám velmi ráda, protože si mohu lépe vytvořit celkovou představu o postavách. Ovšem musím přiznat, že zde mi autorka trochu „zavařila“, mé sympatie se „přelévaly“ snad každou kapitolu, až jsem to nakonec vzdala, a rozhodla se, že fandit nebudu nikomu. A i když Vám začne svítat, jak to vlastně všechno asi je, doporučuji tomu moc nevěřit, ale možná...

Skvěle popsané postavy, výborně vystavěný příběh. Rozhodně to je psychologický román, který by Vás neměl minout. Kapitoly jsou perfektně rozdělené, vůbec není problém s přeskakováním doby. Čte se lehce a určitě si najde mnoho nadšených čtenářů, kterým se líbí napínavé příběhy se zajímavým rozuzlením.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář