To se povedlo

recenze

Rytmus, já & Malychin (2020) 4 z 5 / ciniminisek
Rytmus, já & Malychin

Dalo by se říci, že se jedná o další z nespočtu new adultek v řadě, což ostatně také ano, přesto mohu s radostí představit vynikající třešinku na velmi sladkém dortu. Ovšem nenechte se zmást, i dortík dokáže být uvnitř kyselý. Přesně tak, jako titul s trochu krkolomným názvem Rytmus, já a Malychin.



Hlavní aktérka Gaby není žádnou speciální hvězdou v knižním světě plném hrdinek. Právě dokončila vysokou školu, utápí se žalem po rozchodu s dlouholetým přítelem u svých rodičů a její praštěný sourozenec nahrazuje kamarádku, která většinou v takových příbězích bývá. Přesto mohu říct, že Flabby, jak jí nejlepší přátelé nazývají, mi přirostla k srdci. Je svá, rozumná a přidrzlá, přesto to nepřehání a zároveň se nebojí si udělat legraci sama ze sebe ani svého okolí.

Klasická rovnice ona + on a okolnosti, které jsou pro běžného smrtelníka jen výplodem fantazie a právě o to tady jde. Chceme to moc a podobné tituly a především autoři, tak jako Mariana Zapata , nám to dávají. Ačkoli je to příběh lásky, vévodí mu převážně humor. Upozaďuje romantickou linku a tím není kniha přemrštěná klišoidními řečičkami ze kterých se roztéká zmrzlina mezi prsty. Od samého počátku je čtenáři jasné, jak příběh skončí, to ovšem nemění nic na tom, že se těší z každé stránky této úžasné a lehce čtivé jednohubky.

Titul Rytmus, já a Malychin v sobě nese legraci, drzost, motýlky v břiše, vztek, ale i spousty hudby a nevšedních událostí, které obyčejnému člověku jsou zapovězeny. Já osobně mohu knihu vřele doporučit a zařazuji ji do škatulky těch výtvorů, které si velmi ráda přečtu znovu.

Komentáře (3)

Přidat komentář

Aracely
06.04.2021

V pořádku, nic se neděje. Děkuji za odpověď. Knihu tedy ráda zkusím.

ciniminisek
11.03.2021

Velmi se omlouvám, tento komentář mi unikl. Kniha je samostatná a rozhodně ji doporučuji, tak jako ostatní tituly této autorky.


Aracely
21.08.2020

Název a obálka nic moc, ale recenze krásná. Takže knihu doporučuješ? A jedná se o sérii?