Ti, kteří přežili

recenze

Ten první (2022) 4 z 5 / Ivuska.09
Ten první

Máte rádi romány s erotickým nádechem? Pak byste si neměli nechat ujít novinku z produkce nakladatelství MOBA! Jde o knihu Ten první od americké spisovatelky Roni Loren.

Seznámíte se se dvěma hlavními hrdiny: Finnem a Liv. Oba studovali na stejné střední škole a oba se stali svědky masakru, ke kterému došlo na školním plesu. Bohužel během něj zahynulo několik studentů. Finn a Liv však patří k těm, kteří přežili. Nicméně i tak s nimi tato událost pořádně otřásla a neradi na ni vzpomínají. Teď se však o některé své vzpomínky rozhodli podělit, protože o osudné noci se natáčí dokument.

A tak se Finn a Liv nečekaně po letech opět setkávají. Na střední škole spolu tajně chodili. A přitažlivost mezi nimi zdaleka nevyprchala... Jak se oba změnili? Dosáhli svých životních cílů? Jaké jsou jejich sny a nesplněná přání? A jak se vyvine jejich vztah? To vše se z příběhu dozvíte!

Ptáte se, čím se erotický román Ten první liší od ostatních z tohoto žánru? Erotika nehraje v příběhu úplně hlavní roli. Samozřejmě v něm erotické scény jsou, ale ne hned na prvních stránkách, jak to někdy bývá... A důležitou roli hraje především to, jakým způsobem se hlavní hrdinové vypořádali s minulostí. Z osudné noci si oba nesou trauma, ovšem každý z nich s ním bojuje jiným způsobem. Každopádně pro vyprávění je to zásadní, protože to samozřejmě ovlivňuje jejich chování...

I když nikdo z vás by určitě nechtěl zažít stejné události jako Finn a Liv, všichni víme, že občas se to skutečně stává. V tomto ohledu je tedy vyprávění i reálné. Já jsem se v jiné knize s touto zápletkou zatím nesetkala, takže z tohoto pohledu je vyprávění i originální a věřím, že čtenáře zaujme. Je zajímavé sledovat, jak se hlavní hrdinové se vším poperou a jak moc prožité události ovlivnily jejich život.

Za přečtení tedy kniha rozhodně stojí. Dokonce si myslím, že si z ní odnesete více, než čekáte. Zejména tehdy, pokud je pro vás při výběru rozhodující obálka a čtením anotace se příliš nezabýváte. Obálka je totiž lehce zavádějící... Já jsem se od čtení nemohla odtrhnout.

Komentáře (0)

Přidat komentář