Tetování je trvalé, domov ne.

recenze

Láska a tetování (2019) 4 z 5 / TerezaMondeková
Láska a tetování

„Lidé… Není toho na nás moc věčného, víš? Porušujeme sliby, měníme názory, život ti pod nohy hází klacky… takže myšlenka vytvořit něco, s čím ses nenarodila, vyjádření toho, co miluješ nebo koho miluješ, a proměníš to v něco, co přetrvá… to je něco mimořádného. Je to unikátní. A to umí jen tetování…“

Ash Carterová je z bohaté rodiny. Ash se zamilovala do kluka, který pro ni podle ostatních nebyl dost dobrý, ale Ash měla jiný pocit. Teo... její první láska.

Teo... jeho otec je zločinec, násilník, kriminálník, který žije v maringotce se svým synem, o kterého se vůbec nestará. Všichni si myslí, že Teo je stejný jako jeho otec, všichni ho odsuzují, nikdo mu nedává šanci. Dokud nepotkal ji. Ash byla jiná. Neodsuzovala ho, nesoudila, nepohrdala jím, zamiloval se do ní, i když věděl, že je pro něj moc dobrá. Jejich vztah před všemi tají.

Ash a Tea čeká maturitní ples, na který měli jít spolu. Už se nechtěli schovávat. Ash čeká, až pro ni Teo přijde, ale neobjevil se. Ash neví, co se stalo. Neukázal se, nezavolal, nenapsal, nepodal vysvětlení, prostě nic. Beze slova odjel z města a už se neukázal.

Uběhlo sedm let.
Ash je producentka jednoho bulvárního, televizního pořadu. Zrovna jí povýšili a přestěhovala se do nového města, pronajala si větší byt. Začíná nová kapitola jejího života a taky učinila zásadní rozhodnutí. Chce tetování. Ash navštíví nejslavnější tetovací salon ve městě Mandalu. Ale to, co ji tam čekalo... to nečekala ani v nejhorším sně. Narazí tam na Tea. On tam pracuje, má dělat její tetování. Dokonce to studio vlastní. A chová se jako by nic. Jako by jí neublížil, jako by byli starý přátelé. Ash z toho studia doslova uteče a myslí si, že už Tea neuvidí, ale spletla se.

Znovu ho potká. Začnou se scházet a Ash je odhodlaná zjistit, co se tenkrát stalo, proč beze slova zmizel, proč se jí neozval, proč jí nenapsal, proč jí to nevysvětlil později. Ash má spoustu otázek. Ale jestli se dozví pravdu... Dokáží to překovat a být spolu...?


„Tetování je trvalý, domov ne.“



Ash se mi hned líbila. Byla mi sympatická, protože i když byla z bohaté rodiny, tak neodsuzovala ostatní lidi podle toho, co se o nich říká, nebo jakou mají finanční situaci, prostě to nebyla takový ta bohatá fiflena. Nepředstavovala si svět růžově.

Teo... Já prostě nedokážu odolat klukům, kteří mají tetování. A ještě ta jejich povaha. Drzý, sebevědomí, ale přesto citlivý a romantický. A to vypracované tělo je plus navíc. Ještě ta motorka, prostě alfa samci. Jenomže o takových klucích se nám může jenom zdát. Takže je dobře, že o nich aspoň někdo píše.


Odjakživa jsem obrovská milovnice tetování, takže naprosto bombastická obálka a název mě hned zaujaly. Líbí se mi, že je v knize zapleteno tetování, jak to probíhá, informace, jak to chodí, protože já sama tetování chci, takže jsem tuhle knihu četla s velkým nadšením.

Kniha je krásně napsaná, skvěle si u ní odpočinete, jde to klidně, pomalu, není to zdlouhavé, žádné dlouhé protahování a na konci ukápla slza, jak to bylo dojemné. Konec mi přeslazený nepřišel, protože mám takové konce ráda. V knize ani nebylo přehnaně moc sexu a za to jsem ráda. Taky mě hned překvapilo, že knihu psal muž.

Já sama jsem byla zvědavá, proč Teo zmizel bez vysvětlení. Vlastně jsem o tom důvodu ani moc nepřemýšlela, protože jsem se chtěla nechat překvapit, ale když se na scéně objevil otec Ash a Teo se začal ošívat, tak jsem měla tušení, nebo spíše svou teorii, co se stalo, takže jsem na jednu stranu překvapená nebyla, takže... žádné velké wow. Proto jsem nemohla dát plný počet.

Komentáře (0)

Přidat komentář