Temný proud

recenze

Temný proud (2023) 5 z 5 / Jenda744
Temný proud

Fanoušci Deona Meyera by teď měli zbystřit! Tento jihoafrický spisovatel píše kriminální sérii, jejímž hlavním hrdinou je muž jménem Benny Griessel. A nakladatelství MOBA právě vydalo další pokračování: nenechte si ujít sedmý díl s názvem Temný proud.

Benny a jeho kolega Vaughn Cupido jsou propuštěni z elitní policejní jednotky Jestřábů. Ale nebojte se! Rozhodně to neznamená, že se nebudou podílet na žádném pátrání... Naopak! I tentokrát se můžete těšit na pořádné kriminální dobrodružství!

Hlavní hrdinové jsou sympaťáci. Pomáhají společnosti, řeší různé krimi případy a vydávají se po stopách padouchů... Zároveň mají své vlastní životy a řeší osobní problémy stejně jako každý obyčejný člověk.

Mně se autor se svou sérií trefil do noty. Líbí se mi prostředí, ve kterém se jeho příběhy odehrávají. Vlastně právě to je na knihách nejzajímavější. Přece jen Afrika je v mnoha ohledech přitažlivá a není mnoho afrických spisovatelů, kteří by mě svými vyprávěními dokázali tolik zaujmout. Často se díky těmto knihám také dozvím (nebo jsem nucen si dohledat) nové informace. Zkrátka jde o jednu z mých nejoblíbenějších sérií, takže se vždy těším na vydání dalšího dílu. Pro někoho možná bude série na první pohled příliš rozsáhlá, protože knihy mají okolo 500 stran, ale nenechte se tím odradit. Deon Meyer píše natolik poutavě, že budete obracet stránku za stránkou. Já bych si rád knihu šetřil, ale vždy ji mám během víkendu přečtenou, protože je opravdu těžké rozečtený příběh odložit. Autor mě dokáže zaujmout hned od prvního řádku. Občas mi přijde až neuvěřitelné, jak dokáže dávkovat napětí. A protože jde o sérii, doporučuji číst jednotlivé díly postupně. Ačkoli by knihy bylo možné číst i na přeskáčku, byla by podle mě škoda nechat si ujít některý z předchozích dílů, stejně byste se k němu nakonec vrátili...

Jestliže budete mít na začátku příběhu chvíli dojem, že se v ději ztrácíte, vydržte... Autor vše dostatečně vysvětlí a vy následně nebudete mít s orientací žádný problém.

Pokud máte rádi uvěřitelná vyprávění pohybující se na hranici krimi a thrilleru, rozhodně si sérii s Bennym nenechte ujít.

Komentáře (0)

Přidat komentář