Obálka knihy Tanec pro dva

Znáte německou autorku Kathryn Taylor? I u nás už vyšlo celkem dost jejích románů, takže možná právě vy už některý z nich máte přečtené. Mně se moc líbily knihy Stopy v minulosti či V bouři. Proto jsem si nenechala ujít ani novinku Tanec pro dva, která právě vyšla pod záštitou nakladatelství MOBA.

Autorka vás seznámí se švadlenou Lucy Evansovou, která získala svou vysněnou zakázku: na přání Penelope Roweové bude šít historické šaty pro bál, který se má konat v panském sídle v Cornwallu. Lucy si hned představuje, jak si v krásných šatech zatancuje s mužem svého srdce – synem Penelope. Jenže následně zjistí, že právě její vysněný se ze všech sil snaží, aby se ples vůbec nekonal! Proč? To už vám prozradí sama autorka!

Kathryn Taylor patří k mým oblíbeným spisovatelkám – ráda po jejích románech sáhnu ve chvíli, kdy si chci přečíst pohodový romantický příběh. A ani tentokrát mě autorka nezklamala. Vždy mám její romány velmi rychle přečtené. Mívají totiž okolo tří set stran – Kathryn Taylor tedy děj zbytečně neprotahuje, neodbočuje od hlavní dějové linky a díky tomu vyprávění pěkně plyne. Přiznávám, že obvykle od první kapitoly tuším, jak vše dopadne, ale stejně se chci přesvědčit, zda mám skutečně pravdu, takže rozečtený příběh neodložím a pokračuji ve čtení.

I mě tento román připomněl pohádku o dívce, která se (i přes zákaz svých blízkých) zúčastnila plesu, snila o tanci s princem, po půlnoci utekla a ve spěchu nechala na schodech ležet střevíček. Kdo ví, možná se autorka touto pohádkou malinko inspirovala. Tanec pro dva je totiž také takovou pohádkou – byť pro dospělé čtenářky. Samozřejmě bych v ději našla pár nedostatků, ale víte co? Já nechci. Mě vyprávění bavilo a líbilo se mi, jak se Lucy dokázala pro mnoho věcí nadchnout. Samozřejmě nechybí nějaká zklamání a strasti, ale ani skutečný život nikdy není jen růžový a lidé musí překonávat různé překážky – stejně jako Lucy v tomto románu.

Pokud máte autorčinu tvorbu rádi, určitě si nenechte Tanec pro dva ujít.

Obálka knihy Tanec pro dva Tanec pro dva Kathryn Taylor

Zúčastnit se plesu v regentském stylu, přesně o tom sní už dlouho švadlena Lucy Evansová. Proto ji nesmírně potěší, když ji Penelope Roweová, majitelka Penrose Housu, požádá, aby ušila historické šaty pro bál, který se má zanedlou... více

Komentáře (0)