Taktrochu (ne)čekaná láska

recenze

Nečekaná láska (2010) 5 z 5 / Ladybug656
Nečekaná láska

Nečekaná láska - Julia Quinn
Bridgertonovi VI.


Miluju celou sérii! V tomto díle jsem si moc užila příběh Francesky Bridgertonové, která pro mne byla i trochu záhadou - v seriále i v ostatních knížkách se objevovala jen zřídka, nicméně jsem neskutečně ráda za to jak ji autorka popsala - svéhlavá, vysoce inteligentní žena s modrýma očima, a jsem moc ráda, že jsem ji mohla poznat!

Její příběh je o hodně smutnější než předchozí. Franceska se provdá za velmi okouzlujícího hraběte ze Skotska, do které ho s ním později odjede. Osud ale rozhodne jinak a tak se Franceska ocitá ve velmi mladém věku v mizerné situaci (nechci spojlerovat).

Moc se mi líbily dopisy před každou kapitolou, většinou byly od Francesky nebo od její rodiny, ty poslední byly opravdu moc krásné! Také se mi líbily autorčiny poznámky, tam právě objasňuje vzniklé lékařské choroby. Můžete se tam dočíst, kdo na danou nemoc a v kterém roce objevil lék a jak se průběžně lékařství rozvíjelo. Na závěr mě zahřálo u srdce, když autorka uvedla, že část výtěžku z této knížku bude věnována na rozvoj léků na tuto chorobu. Což mě tak trochu "nakoplo "si tu knížku koupit.

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mám pokračovat ve svém "maratonu" Bridgertonových, měla jsem strach, že mě knížka přestane bavit, myslela jsem si, že autorka nezvládne už žádný originální příběh - zmýlila jsem se.

Je to opravdu neskutečné jak každá knížka z této série je v něčem jiná. Tento díl měl pomalou romantickou linku, také byl mnohem dojemnější. Opravdu ani jedno oko nezůstalo suché.

Autorka má neskutečný cit pro detail, který i z této knížky udělal pro mně neodkladnou záležitost!

Komentáře (0)

Přidat komentář