Tak trochu jiný příběh popelky

recenze

Nevhodný návrh (2021) 5 z 5 / Ladybug656
Nevhodný návrh

Nevhodný návrh - Julia Quinn
Bridgertonovi III


Příběh Benedicta je plný "kouzel" aspoň tak mi to připadalo hned ze začátku. Zamiluje se do záhadné dámy, která o půlnoci zmizí, řekli byste si, že to už jste někdy slyšeli, ale určitě by vás ani ve snu nenapadlo jak to bude pokračovat...

Nevím, který díl od autorky mám nejvíc v oblibě, na každém se najde něco co tomu dodává jiskru a tady to pro mě byla hlavní postava - Sophii Beckettová, která byla opravdu chuděra. Na druhou stranu se mi líbilo Benedictovo postavení v roli "prince zachránce". (Každá holka sní o tom, že ji zachrání princ.) A jelikož jsem holka, tak mi ta knížka přišla neskutečně krásná a romantická!

Jak jsem již psala v předešlých recenzích, autorčin styl psaní nemá chybu, děj pořád plyne ve stejném tempu, takže jsem neměla chuť knihu odkládat (to radši odložím spánek). Jednoduchá romantická linka s překvapivým zvratem na konci knihy. Ten jsem opravdu nečekala, myslela jsem si, že nastává pasáž: "žili šťastně až do smrti" ale najednou - se tam prostě něco stalo.

Pokud máte těžkou hlavu z odborných publikací či složitých fantasy knížek tato série vás určitě znovu dostane do čtecí nálady!

Anotace: Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní. Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá...

Komentáře (0)

Přidat komentář