Tajemství platanového knoflíku

recenze

Tajemství platanového knoflíku (2025)
/ Marghe
Obálka knihy Tajemství platanového knoflíku

Předchozí dvě knihy ze série Magické momenty od autorky Heather Webberové mě naprosto okouzlily, takže bylo jasné, že i třetí díl si nenechám ujít.

Co myslíte čekalo mě nadšení nebo zklamání?

Celý příběh se odehrává v jižanském městečku Buttonwood v Alabamě. Život hlavní hrdinky nebyl jednoduchý. Vyrůstala ve zvláštní rodině, kterou dost lidí nemělo rádo a opovrhovalo jí. Neměli co jíst, kradli, prali se…. Blue postupně přichází kromě jedné sestry o všechny členy rodiny. Úmrtí každého z nich bylo stejně podivné jako celá tato rodina a je obestřeno tajemstvím a nezodpovězenými otázkami. I Blue Bishopová je velmi neobvyklá osoba, má zvláštní dar. Slyší jak ji pobízí vítr jít ven a hledat ztracené věci. Nachází peněženky, doklady i zvířata. Prostě když někdo něco ztratí Blue to vždy najde a vrátí majiteli….

Největším překvapením je však když pod kouzelným platanem najde novorozeně. A nesmím zapomenout zmínit, že i starý platan není žádný obyčejný strom. I kolem něj se vine spirála tajemna a magie. V jeho dutině lidé nacházejí knoflíky. Knoflíky s odpovědí na své otázky a trápení. A právě takový knoflík je u nalezeného novorozence. Na knoflíku je vzkaz: “Dej to dítě Blue Bishopové”. Kdo zanechal v lese čerstvě narozenou holčičku a proč jí měl dát právě Blue Bishopové? Ujme se Blue dívky a bude ji vychovávat jako svoji vlastní? A co na to zákon? A jak se k tomu staví obyvatelé města? Měla by dívenka být svěřena do péče Blue? Přece jen je z Bishopovy rodiny, která má ve městě tu nejhorší pověst.

Ale není tu jen Blue jejíž život ovlivní nalezení novorozence. Máme tu také jistou Sarah Grace Fultonovou. Milou a úspěšnou mladou ženu z velmi dobře situované rodiny, která sice netouží ujmout se nalezené holčičky, její manželský život totiž není právě v nejlepší kondici, ale její matka je zcela opačného názoru. Myslí si, že by dívenku měla adoptovat Grace. Postupně se tedy odkrývá spoustu tajemství, které i Grace držela pod zámkem několik dlouhých let.

Dojemný příběh o rodinných křivdách, předsudcích, skrytých pravdách, obavách a strachu. Ale také o síle lásky a přátelství, o pomoci, naději a především o odpuštění.
Překrásná kniha, která mě opět absolutně dostala. Předchozí díly jsem velmi oblíbila, ale musím tedy přiznat, že tento díl jsem si z nich zamilovala úplně nejvíc. Tato série je prostě kouzelná a já nemám nejmenší výtky. Tady vás čeká opravdu nádherné čtení.

Obálka knihy Tajemství platanového knoflíku Tajemství platanového knoflíku Heather Webber

Koneckonců jsme na Jihu, tady je vždycky ve vzduchu cítit závan magie. Blue Bishopová má schopnost nacházet to, co se ztratilo. V půvabném městečku Buttonwood v Alabamě, kde vyrůstá, se jí tak do cesty připlétají ztracené peně... více

Komentáře (0)