Štvanice – francouzský thriller

recenze

Štvanice (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Štvanice

Každý má nějaký špatný den a komisař Starski má jeden právě teď. Jeho žena od něj odchází, se psem musel na pohotovost, a ještě je rychle povolán k případu. Z původního hlášení, kdy mělo jít „jen“ o rukojmí, se stává případ neskutečně zamotaný, a aby toho nebylo málo, ještě potká svou velkou lásku z mládí...

Co jsem zatím měla možnost vypozorovat, tak francouzské thrillery jsou výborné, a musím poznamenat, že Nicolas Lebel to jen potvrdil. Budu tedy doufat, že se nám poštěstí a budou od něj přeloženy i další knihy, protože tohle byla jízda.

Když se řekne Štvanice, asi každý si představí les, zvěř, lovce. A teď si představte místo lesa ulice Paříže... že je to šílené? Ano, to nepopírám, a právě o tu jde! Štvanice se totiž bude pokoušet, aby Vaše mysl šílela a přemýšlela, zda je tohle či tamto možné, nebo ne.

Já jsem tedy nadšená! Zasadit tenhle šílený lov do ulic Paříže je skvělý nápad. Stejně tak pojmenovat komisaře skoro stejně (ano, skoro, ten druhý je totiž Starsky), jako filmového/seriálového hrdinu, a ještě na to konto v příběhu vtipkovat. A když už jsem zmínila ten lov – podle pravidel štvanice se totiž odvíjí celá kniha.

Neskutečně čtivý příběh, plný napětí, zvratů, ale i vtipných momentů mám představí zajímavou dvojici vyšetřovatelů – komisaře Starského a vyšetřovatelku Chenovou. On je citlivý a rozvážný, ona je chladnokrevná, ale spravedlivá, neřízená střela. Nemusíte si je oblíbit, ale bez nich by to prostě nebylo ono.

Je to parádní! Jistě, našla bych tam nějaké „mouchy“, ale celkový dojem z knihy mi to vůbec nekazí, proto tedy všem milovníkům akčních thrillerů nadšeně hlásím – tohle si prostě CHCETE přečíst!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media

Komentáře (0)

Přidat komentář