Studna věčnosti

recenze

Studna věčnosti (2022) 4 z 5 / Damonka12
Studna věčnosti

Tato kniha je druhým dílem série, a musím říci, že mě bavila úplně stejně jako díl první... dost často bývají druhé díly trochu slabší, to ale nebyl tento případ.

Hrozně se mi líbí to propojení dnešního světa, speciální školy (v tomto případě vlastně dvou speciálních škol) s fantasy tématikou upírů a dokonce i historií a královským rodem. Vše do sebe hezky zapadá.

Kniha je vyprávěna ze dvou úhlů pohledů (Karla a Báry) a já musím říci, že oba tyto hrdiny jsem si zamilovala.... Karel je prostě svůj a o Báře se konečně dozvíme něco víc... jediné, co mě tady trochu mrzí je, že se linky více neprotly, ale něco takového očekávám od 3. dílu, tak snad to bude pravda.

Taky jsme se dozvěděli více o samotném Magistrovi, tady ale stále přemýšlím, jestli mu věřit.

Musím říci, že i vedlejší postavy jsou celkem zajímavé a to ať ty špatné, tak ty dobré. V knize nechápu akorát jednu jedinou postavu, a to Matyldu... Hrozně mě tam rozčilovala... Vůbec nechápu, co na ní Karel vidí... V první dílu měla svou roli a trochu jsem doufala, že to tak zůstane, a že už ji nepotkáme... každopádně stále nás čeká třetí díl a já doufám, že romantická linka, která je opravdu jen v pozadí půjde trochu jiným směrem.

Čtivost knize určitě nelze odepřít, hrozně hezky se četla.

Jinak nemám, co vytknout... Toto je moc hezky zpracovaný příběh, který mě bavil číst a moc se těším na třetí díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář