Straky

recenze

Straky (2022) 4 z 5 / renulka16
Straky

Audrey přijíždí z Ameriky na prestižní anglickou internátní školu, aby utekla své minulosti. Nic se ale neděje podle očekávání – spolubydlící Ivy ji ignoruje a nad celou školou se vznáší mrak v podobě nejasné smrti sedmnáctileté spolužačky na konci předešlého školního roku. Když začne kdosi vysílat anonymní podcast s názvem „Kdo zabil Lolu?“, celá škola už nemluví o ničem jiném.

Když jsem začala knihu číst, jako první se mi na mysl vynořil můj oblíbený film, Puberťačka. Mladá Američanka, která utíká před minulostí na internátní školu v Anglii. Zakázané telefony, uniformy, přísná pravidla - to je tak nějak to, čím mi film kniha připomněla, ale tím to končí. Tamto byla romantická komedie a tady přichází na řadu YA thriller.

Hlavními hrdinkami jsou Adrey a Ivy. Každá úplně jiná. Jejich vztah není od začátku růžový a postupně si k sobě musí najít cestu. Tento vývoj jejich vztahu mě okouzlil a byl moc fajn.
Taky jejich pátrání po tom, kdo nebo co je za smrtí Loly, bylo dobrodružné a napínavé.

Příběh je velmi čtivý a rozhodně se u něj nudit nebudete. Jedná se o první díl série, takže konec knihy zůstává samozřejmě otevřený a nyní nastává ta část, která není tolik příjemná. Čekat, než vyjde další díl, abychom se konečně dozvěděli, co za tím stojí.

Velmi oceňuji, že je kniha zpestřena o podcast, který se zabývá tím, kdo stojí za vraždou Loly. Bylo to skvělé, bylo to svižné a na to, že je to thriller pro mladé, tak mně, jako dospělé kniha náramně sedla. Tudíž ji doporučuji jakékoli věkové kategorie.

Komentáře (0)

Přidat komentář