Stejná jako ona

recenze

Stejná jako ona (2022) 2 z 5 / renulka16
Stejná jako ona

Úplně nevím, co si mám myslet o této knize. Kdyby měla kniha tak o půlku méně stran, byla by to skvělá kniha, ale takto mě neoslovila.
Po drsným úvodu, který mě navnadil na pokračování ve čtení, nastává dlouhý útlum do 3/4 knihy.

Adrian jde ve stopách své matky a chce se proslavit pomocí fitness videí, během několika let jí však přijde několik výhrůžných dopisů. Má to něco společného s tragickou nehodou jejího otce, která se stala, když byla Adrian malá?

Anotace knihy vypadá velice lákavě, ale bohužel to není úplně takové. Ano, Adrian sice dostává hodně těchto dopisů, během několika let. Taky mezi řečí je v knize pár vět o tom, co její vyhrožovatel provádí jiným ženám, ale celkově je většina času o tom, jak Adrian společně s přáteli natáčí fitness videa.

Možná, že kdyby nebyl ten úvod tak drsný, asi by mě ta kniha tolik nezklamala, ale takto to bylo velice zdlouhavé, neustále přeskakování v čase, které nebylo nijak označeno, takže jednou byl skok o několik let dopředu, jindy zase třeba o rok.

Po zdlouhavém ději přichází závěrečná čtvrtina, která knihu celou zachránila a přichází na scénu konečně muž, jež má vše na svědomí. Zde je ale na můj vkus zase všechno až moc rychlé. Jak kdyby se autorka předtím zasekla na 300 stranách a najednou to chtěla celé dohnat během sto stran.

Ale abych to celé jenom "nehejtila", velmi se mi líbila romantická linka, které jsem fandila. Také chování Adrian, která si šla za svým snem a dotáhla ho tam, kam chtěla. To, že ji nevadí vztah, ve kterém jsou děti. Naopak v jedné situaci mě pro změnu zase jejím chováním fakt naštvala.

Zkrátka kniha byla jednou nahoře jednou dole.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Culina68
03.06.2023

renulka16 naprosto s Vámi souhlasím