Šťavnaté, leč velmi vkusné čtení

recenze

Anatomie vzrušení ženy (2021) 5 z 5 / RenataP
Anatomie vzrušení ženy

Ať máte k intimnímu tématu vztah více duchovní, nebo spíše fyzický. Berete ho vážně, nebo nevážně, v obou případech vám tato kniha přijde vhod. Řekla bych, že je tématicky tak neutrální, že s ní budou obě skupiny spokojeny. Na rovinu říkám, že její největší výhodu spatřuji v ryzí paktičnosti, v tom, že nechodí kolem horkých kaší a vysvětluje fungování ženského vzrušení tak, jaké skutečně je. Ocenila jsem to, že autorka se zbytečně nerýpe v sexuálních traumatech, takže pokud už toto téma máte za sebou nebo ho vůbec nerešíte a už nechcete tyto skříňky bolesti otvírat, přesto se dozvědět něco tak šťavnatého a božského realizovatelného v běžném partnerském životě – prosím! Otevřete tuto knihu a budete nadšeni.
Jing a jang v souladu: a pak funguje oheň
Přesto se tu nevyhýbáme jemnému pojetí základního energetického fungování partnerského vztahu – nejen sexu, což vám velmi brzy dojde. Dozvíme se o nerovnováhách a uvolníme se do péče a laskavosti. Je to příležitost svůj život vylepšit, zjemnit sex i vztahy obecně. Velmi často jsem ve chvíli, kdy se autorka nevěnovala přímo anatomii vzrušení, měla chuť přirovnávat to, co čtu k běžnému životu.
A jinak – hlavní náplní knihy jsou
- Názorné obrázky, popisky
- Vysvětlování funkcí a propojení našich orgánů
- Žhavé tipy
- Respektování ženského cyklu, který je pro nás jako navigátor počasí
A co musím rozhodně pochválit. Vkusné, přitom šťavnaté vyjadřování. Něco, co neurazí, nepohorší, ale velmi příjemně naladí. A jestli tu budete hledat souvislost pánevního dna, páteře a sexuality, nebo jemnost a křehkost, kterou potřebujete probudit v posteli, nebo se prostě jen naučíte, kam sáhnout – to už je na vás.
Kniha poskytuje nepřeberný prostor pro učení se – všeho možného. Všeho úžasného.

Komentáře (0)