Stará dobrá anglická detektivka

recenze

Nedokončená vražda (2021) 5 z 5 / akinomV
Nedokončená vražda

Tato anglická detektivka z nakladatelství Moba spojuje dvě známé série oblíbené autorky detektivních příběhů. Dvojici hrdinů Alana Markbyho s manželkou Meredith Mitchellovou doplňuje novější dvojice Iana Cartera s Jess Campbellovou. Tento příběh se tak stává 16.dílem manželů Markbyho s Mitchellovou a zároveň 6.dílem novějších parťáků.

Komisař Markby odešel do důchodu a užívá si poklidného odpočinku na staré faře, kde žije se svou manželkou Meredith. Ta se rozhodla psát historické detektivky a Alan se stará o jejich zahradu. V tom mu vypomáhá místní mladý muž, který se mu svěří, že v dětství se svou sestrou našel mrtvou dívku. Ta pak záhadně zmizela a tak si děti myslely, že možná mrtvá nebyla a prostě odešla. Mladíkova sestra však mrtvé sebrala náramek se jménem Rebecca.

A tady si Alan Markby vzpomíná na dvacet let starý případ zmizelé dívky, kterou nikdy nenašli. Spojí se s Ianem Carterem, který u policie teprve začínal a toto byl jeho velký případ. Oznámí to na místní policii a dostanou povolení prohledat místo, kde tenkrát děti dívku viděly. Tělo Rebeccy Hellingtonové je nalezeno a rozjíždí se staronové vyšetřování, do kterého je přizván i Markby coby poradce.

Kam Rebecca před dvaceti lety odjela? Co se jí stalo a proč? V případu se objevují nové důkazy a tehdejší svědci přichází s novými detaily ve svých výpovědích. Jsou starší, ale na některé věci se nezapomíná. Jen poznat co je důležité a co ne.

Tento příběh se mi opravdu líbil. Mám ráda anglické prostředí i klidnější ráz vyšetřování. Nehledejte žádné krvavé přestřelky, mráz po zádech či nechutné detaily z místa činu. Jde tu o vyprávění ve stylu Agathy Christie se sympatickými vyšetřovateli. A vůbec nevadí, pokud jste o nich ještě nečetli. Tento případ je výjimečný, že propojuje staré vyšetřovatele s novými a vůbec nemusíte znát jejich minulost. To co potřebujete vědět se dozvíte přímo v tomto díle.

Jednu výtku ale mám. Bohužel jsou v celé knize tiskové chyby. Někdy špatná koncovka slova, někdy je slovo dvakrát nebo překlep. Určitě bych se o tom nezmiňovala, kdyby jich bylo pár, ale bohužel jsou tady v celé knize a ke konci už mě to vážně mrzelo. Na druhou stranu mi to příběh nezkazilo a už jsem si objednala zbylé díly komisaře Cartera a inspektorky Campellové.

Komentáře (0)

Přidat komentář