Spojeni osudem

recenze

Deset tisíc nebí nad tebou (2018) / MilenneWaver
Deset tisíc nebí nad tebou

Pokračování Tisíc kousků tebe, Deset tisíc nebí nad tebou, čtenáře tentokrát zavede do nových světů, plných odhalení, nových záhad i technologií. To bohužel ale neovlivní základ děje, který zůstane úplně stejný jako v prvním dílu.

Poté, co Marguerite objasnila smrt svého otce, je všechno v jejím světě na chvíli v pořádku. Dokud se vše nevrátilo do starých kolejí. Kluk, kterého miluje je pryč a je jen na Marguerite, aby ho zachránila ze spárů nepřátelské organizace.

V Marguerite příliš změn nenajdete. Pořád jde o tu samou, tvrdohlavou hrdinku, se kterou jste se mohli seznámit už v prvním díle. Ovšem, stále jí pronásledují následky jejího prvního dobrodružství, které podnikla, proto se můžete těšit na návrat do jedné obzvlášť oblíbené dimenze, která ani podruhé neztratila své kouzlo.

Pokud jste si mysleli, že jste se na konci Tisíc kousků tebe zbavili milostného trojúhelníku, pak jste se zmýlili. Ačkoliv je to absolutně zbytečné a k ději se to vůbec nehodí, opět se vracíme do starých kolejí, naštěstí jen částečně.

Jak jsem zmiňovala na začátku recenze, základ knihy je úplně stejný jako u prvního dílu. Opět se vše točí kolem Paula, který zmizí do jiné dimenze, kam se ho Marguerite vydá hledat. Což by pravděpodobně nebylo až tak špatné, kdyby ovšem jste hned na začátku nebyli hozeni do naprosto nového prostředí, bez jediného vysvětlení, co se předtím stalo. Na to si budete muset pár kapitol počkat.

Světlou stránkou je autorčino psaní, které je neuvěřitelně čtivé a plné originality - to jí upřít nemohu. Vymyslela opět notnou hromadu nových světů, které jsou jedinečné a zamilujete si je snad ještě více než ruskou dimenzi z prvního dílu.

Dalším příjemným překvapením byl konec, který sice skončil trošku otevřeně, ale dostatečně na to, aby nalákal čtenáře na přečtení dalšího dílu. Autorka měla skvělý nápad a ještě lepší načasování, takže mi věřte, když říkám, že takový cliffhanger vás bude strašit i ve snech.

Shrnuto a podtrženo, pokud se vám líbil první díl, jsem si více než jistá, že podobně nadšení budete i z pokračování. Podle mého byl sice druhý díl slabší než ten první, ale jsou i tací, kteří to měli naopak. Takže za sebe doufám, že bude třetí díl lepší než tenhle a vám, pokud váháte, jestli knize dát šanci, nemohu říct nic než, abyste tomu dali šanci.

3,5/5*

Za recenzní výtisk děkuji Databázi knih a Albatros Media!

Komentáře (0)

Přidat komentář