Skvělý začátek a podivuhodné rozuzlení

recenze

Kouzelná továrna (2019) 3 z 5 / MadlenkaM
Kouzelná továrna

Kniha začíná vcelku povedeně. Příběh pojednává o dospívajícím chlapci ze skromných poměrů, jehož rodina je velmi nefunkční a chlapec se tak často odvrací od smutné tváře reality do té své, kde vládnou vynálezci a stroje.

Chlapec nemá život jednoduchý a problémy se prohlubují s přestěhováním do nového města. Nervozita z nové školy, absence soukromí, jelikož jeho tyranský bratr se s ním nechce dělit o pokoj... To vše se na chlapci podepisuje.

Není také divu, že chlapec nepatří mezi oblíbence mezi svými vrstevníky. Ve škole vyniká svými vědomostmi a vrstevníci ho považují za šprta. Jediná osoba, která ho v pozitivním světle vidí, je učitelka anglické literatury, která ba naopak vnímá potenciál chlapce jako něco, co musí využít a naplno mu vyjádří podporu v přání, najít svého nejoblíbenějšího vynálezce...

Zhruba do poloviny se kniha čte prakticky sama, jelikož děj je velice poutavě napsaný a postupně vrcholí.

Bod zlomu ale nastává v momentě, kdy začíná mít příběh mnoho proměnných. Některé situace jsou i zbytečné, působí přehnaně a z původně skromného a milého chlapce se nám klube ten nej nej nej, jakého kdy svět spatřil. Působí to prvoplánově, lacině...

Avšak i přes tyto skutečnosti není příběh špatný, jen je potřeba počítat s tím, že i když knihu přirovnávají k Harry Potterovi, kvalitou se mu absolutně nevyrovná. Je to prostě lehce nadprůměrná kniha.

Komentáře (0)

Přidat komentář